Ovärderliga små detaljer

Läkaren har ringt och berättat att svar från samtliga undersökningar visar på en lyckad behandling. Hon får göra en paus över sommaren för att samla kraft och kunna fortsätta med den tuffa behandlingen i höst, ett välbehövligt andrum.

Vi får detta besked på sommarens första dag och firar det med varsin glass i vår nyrenoverade lilla park, bland soldyrkare och busiga små barn. Livet ler en stund nu och vi har sinnesnärvaro för att kunna se det och fyllas med tacksamhet.

Väl hemma bestämmer jag mig för att skriva om detta för oss glädjande besked, på en solig balkong som omgärdas av fläderblommor och fågelsång. Förhoppningen är att kunna glädja andra genom min egen glädje, i en värld som just nu tycks vara fylld av svårigheter för väldigt många.

Det är riktigt märkligt hur vissa försöker medvetet göra livet svårt för andra, under sin korta tid på jorden. De mår nog inte riktigt bra och kanske förtjänar den värld som de skapar åt sig själva.

Själv fortsätter jag snart min dag med en kort cykelfärd till Mälaren i sällskap av en kaffetermos och en bok som jag har fått låna av en god vän, en av mina källor till inspiration. Jag vet att hen läser denna text och gläds åt den vetskapen.

  • Glädje
  • Nuet
  • Närvaro

Laddar kommentarer...