Fritidsbanken

Förra helgen när jag var på resa så fick jag syn på en skylt där det stod ”Fritidsbanken” och även om jag känt till denna verksamhet sedan ett antal år sedan så kom jag att tänka på att det kanske är ett okänt begrepp för vissa och vill berätta lite mer om konceptet.

Tanken bakom är synnerligen fin; Hur många barn, och även vuxna, är det som aldrig får möjlighet att komma i kontakt med olika sporter och fritidssysselsättningar beroende på att de inte har ekonomiska möjligheter?

Det kan också vara så att de kommer från en kultur där t.ex. skidåkning eller ishockey är ett tämligen okänt begrepp och att då lägga ut en massa pengar på utrustning för något som inte känns säkert kommer att fortsätta är otänkbart.

Fritidsbanken startade som ett samarbete mellan en kristen församling och kommunen i Deje, Värmland, år 2013 och bygger på att människor med överbliven eller urvuxen sport/fritidsutrustning donerar denna så att den kan lånas ut, utan någon som helst avgift, till de som vill prova på någon aktivitet och nu finns de möjligheterna tillgängliga på väldigt många platser i Sverige.

Jag ser detta som en fantastisk möjlighet för ungdomar att finna en mer meningsfull fritid, träffa nya vänner, och utvecklas som människor.

Länk till Fritidsbanken där det finns mer att läsa om deras verksamhet, tillgänglighet och vision; https://www.fritidsbanken.se/

 

 

 

 

Laddar kommentarer...