En liten romans

Det är en fantastisk sommarkväll. Vi har tagit taxi upp i bergen, där ligger en trevlig bouzoukiklubb. Dagen har varit het, det är värmebölja i Grekland. Nu är luften som ljum sammet, det är nästan synd att gå in.

Restaurangen är full, vid långborden sitter män och äter och kyparen förklarar att klubben är abonnerad för kvällen. Vi tigger och ber: Snälla, vi är så hungriga, vi kan sitta på golvet och äta!

Kyparen ser tveksam ut. En kille i bländvit uniform kommer fram, säger några ord på grekiska till kyparen och vinkar oss med sig. Vi får ta en ledig stol vid ett av långborden. Det kommer in mat och vin.

Mittemot sitter en av de snyggaste killar jag sett, han har likadan uniform. Håret är blont och tjockt, ögonen ljust bruna. Han är mycket artig, presenterar sig som Jim. Hans kompis George pratar med min väninna.

Middagen är för deltagarna i Ægean Sailing Race som ska starta från Patmos nästa morgon. Jim och George går på Naval Academy i Aten, deras skolfartyg ska delta i tävlingen.

En minibuss kör nonstop mellan bouzoukiklubben och Skála för festdeltagarna. Vi åker ner till staden med Jim och George, de vill dansa och vi är inte nödbedda.

Musiken på nattklubben är bra men väldigt hög, Jim föreslår snart att han och jag ska gå någonstans där vi kan prata. Hand i hand strosar vi mot hamnen och hittar en liten strandremsa där vi slår oss ner.

Natten är ljum och stjärnklar. Senast klockan ett ska Jim vara tillbaka på båten men klockan har hunnit bli fem när vi sakta vandrar de slingriga gränderna till mitt bed&breakfast. Innan han kysser mig adjö bryter han en röd blomma i blomlådan på grinden mittemot och ger mig.

Jag står kvar och ser efter honom när han skyndar sig för att smyga ombord på sitt skolfartyg. Vi har bytt adresser, men jag tänker att honom hör jag aldrig av mer.

Jag har fel, visar det sig. I slutet av sommaren kommer det första brevet.

  • Grekland
  • Kärlek
  • Romantik
  • Semester

Laddar kommentarer...