Vad händer om Operation Rimfrost lyckas?

Om den numera, av Nationella Operativa Avdelningen, NOA, utlysta så kallat nationell särskild händelse med namnet “Operation Rimfrost” skulle visa sig framgångsrik, vad händer då?

I dagarna har vi sett Sverigedemokraterna, följt av Moderater och Kristdemokrater begära en misstroendeförklaring mot Justitieminister Morgan Johansson (S). Något som alltså inte fått gehör från övriga partier och därmed sannolikt kommer att vara en verkningslös procedur. Såvida man inte från dessa tre partier med gemensam populistisk agenda även haft en gemensam plan att vinna röster på detta tilltag och struntar i vilket? Röster som vid valet år 2022 skulle kunna leda till en majoritet och högst sannolikt en sverigedemokratisk statsminister.

Men, om det nu skulle visa sig att “Operation Rimfrost” blir ett vinnande koncept för lag och ordning och även en liten fjäder i hatten för den sittande regeringen lär oppositionen få tänka om, igen. För på senare tid har vi ju fått se trippelpopulisterna slå om kurs från rejält invandringskritiska till att istället bli extremt kriminalpolitiskt kritiska med, som så ofta, alarmistiskt överdrivna tongångar. Detta trots att Moderaterna och Alliansen stod för en neddragning av polisutbildningarna under sina åtta år vid makten och som rimligtvis hade gjort skillnad idag om så inte vore fallet.

Att man nu utnyttjar tragiska händelser för att spä på rädslor samt utfärda en misstroendeförklaring är naturligtvis inget annat än ett försök att på alla sätt och vis komma till makten. En makt som inte kommer att innebära några som helst förändringar som enar Sverige utan istället lär betyda än större slitningar. Både vad det gäller ökande klyftor och i värsta fall ett framtida kuvat folk med mer övervakning likväl som föreslagna visitationer. Att lösa de bakomliggande orsakerna till varför just kriminaliteten ökar har man ju tydligt visat att man inte är intresserade av.

För hade man varit det hade man från trippelpopulisternas håll sedan länge slagit in på den enda rätta vägen. Den väg där bland annat blocköverskridande och rejäla satsningar på den psykiska ohälsan skulle kunnat lösa så oändligt många fler knutar och samtidigt rädda tusentals och åter tusentals liv. För att inte tala om de som tidigt faller i händerna på kriminella element efter att ha blivit utstötta ur gemenskapen för att ingen tar eller tagit deras mående eller livssituationer på allvar. Åtgärder som även skulle kunna spara hundratals miljarder på bara några få år. Något jag skrev om tidigare i detta inlägg https://spraca.se/samhallsdebatt/psykisk-ohalsa-obetydliga-satsningar-kriminalitet-och-extremism/

Naturligtvis kommer inte detta att ske då ju populismens kärna är och alltid har varit att ständigt hitta en syndabock att lägga skulden på. Vilket man säkerligen har svårt att hitta när det kommer till just den psykiska ohälsan och därför heller inte bryr sig. Precis som med de ökande klyftorna och de sjuka. Av den anledningen misstänker jag att man kommer att återvända till att lägga än mer skuld på invandringen. Om nu polisens skarpare åtgärder bär frukt, vill säga.

Laddar kommentarer...