Vad är din affärsidé, Ulf Kristersson?

Att du inte “…tänker hålla på och kasta etiketter på varandra”, som du uttryckte det efter partiledardebatten i söndags då Jonas Sjöstedt i sin tur uttryckt att SD har rasismen som affärsidé, är inget annat än en klassisk undanflykt bestående av antingen makthunger eller ett godkännande av vad SD har i bagaget. För inte har du väl plötsligt glömt alla de hundratals fall och skandaler som omgärdat partiet? Skandaler i form av nazister och rasister som genom åren avslöjats och av SD hanterats som uteslutningsärenden enbart tack vare att media grävt fram fakta. Detta trots den så kallade nolltolerans mot rasism som Åkesson uttalade inför valet 2014 men som inte innebar att partiet själva gjorde några grundligare undersökningar innan man gav dessa människor sitt förtroende att representera SD.

Om du inte helt tappat din moraliska kompass kanske du också behöver öppna de ögon du för tillfället slutit. För när SD även i vart och vartannat inlägg på sin officiella Facebooksida kablar ut invandringskritisk propaganda borde det även för dig stå tydligt och klart att SD:s affärsidé, illa förtäckt, bygger på att allt ont som sker har med just invandringen att göra. Att flera av deras egna representanter genom åren avslöjats med att ha begått sexuella övergrepp likväl som mordförsök blundar man uppenbarligen för. För att inte tala om när Jimmie Åkesson, som brukligt är från hans sida, vägrar svara på kritiska frågor exempelvis som i fallet med den nu pågående utredningen av riksdagsmannen Patrick Reslows eventuella bedrägeri på skattebetalarnas bekostnad.

Nej, Sverigedemokraterna är definitivt inget vanligt parti som du i din avsaknad av pondus kommer att kunna hålla stången. Inte ens om din lite mer kaxiga partiledarkollega Ebba Busch Thor i KD skulle komma till undsättning lär ni kunna undvika att bli överkörda. Förvänta dig istället lite klassisk utpressning om att hoppa av ett regeringssamarbete från SD:s sida om de inte får sin vilja igenom för att strax därpå sitta i fällan. Sen finns det ingen återvändo. Då ligger ansvaret på er när deras rätta ansikte visar sig. Något ingen lär glömma så som man glömt den omoraliska och myglande lägenhetsaffären och de för skattebetalarna kostsamma taxiresor du nyttjat.

Att det för tillfället inte finns några andra partier som så lättvindigt glömt vart detta parti kommer ifrån eller står för borde även det tala sitt tydliga språk. Något du inte heller verkar vilja se eller förstå. Såvida det inte är så att ni som parti faktiskt har samma syn på saker och ting som Sverigedemokraterna. Men säg det då istället. Visa att ni kan vara ärliga gentemot era väljare och övriga medborgare i Sverige. Kom inte med några svepande ordalag eller dåliga bortförklaringar. Det skapar bara mer politikerförakt än det som redan existerar. Dels det förakt ni själva varit med och skapat via representanter som fuskat med avdrag och bidrag och dels det förakt som kommer från väljarna till det parti ni nu verkar vilja samarbeta med. Att det sistnämnda även det handlar om att man till stor del tröttnat på fuskande och korrupta politiker blir dock lite mer svårsmält då SD:s egna representanter visat sig vara snäppet värre.

Så, vad är egentligen din affärsidé, Ulf? Själv lämnade jag moderaterna innan det började gå utför med människosynen i partiet. Frågan är vad kvarvarande medlemmar eller väljare säger om din inkluderande syn på det exkluderande partiet med en än sämre människosyn än er?

Laddar kommentarer...