Tro inte att du kommer undan hatet!

Den alltmer växande rörelsen av inhumana åsikter sprider sig som en löpeld. Vi har på senare tid läst om renar som plågats ihjäl en månad efter den historiska domen där Girjas sameby gavs ensamrätt att upplåta jakt och fiske i området. Detta efter hot mot samebyn.

Vi har uppmärksammats på att ledningen i Sölvesborg infört ett stopp av att hissa prideflaggan vid stadshuset. Likväl som att detta partis företrädare var de enda i EU som valde att avstå från att fördöma Polens införande av HBTQ-fria zoner i landet. Lägg därtill ett antal representanter från samma parti som uttryckt både ogillande och hat mot homosexuella.

Vi kan se en rasande försämring i ordval och tonläge på sociala forum och vi påminns allt oftare om att vardagsrasismen ökar. Vi kan även se att det inte finns någon hejd på vilka som utmålas till fiender eller lämpliga mål att ge sig på. Listan kan göras lång med ämnen och människor som kommer i kläm för denna tragiska utveckling. En utveckling som, förr eller senare, utan tvekan kommer att drabba även någon av dessa råa retoriker och minoritetshatare på ett eller annat sätt.

För hur det än är så har vi alla någon i vår närhet som vi tycker om och respekterar, trots sexuell läggning eller annan etnicitet. Alla har vi någon som med tiden kommer att drabbas om det blinda och skoningslösa hatet får växa ytterligare. Det hjälper inte att säga att “men det är ju inte dig jag ogillar” till någon som har ett annat ursprung när alla ändå dras över en och samma kam.

Att det sedan finns både homosexuella och invandrare som ställt och ställer sig bakom den rörelse som nu verkar öka i antal gör mig därför rejält konfunderad. Tror de verkligen att de själva ska komma undan och i så fall hur? Ska de bära ett märke på sina kläder som talar om att de minsann står på rätt sida om hatets patruller skulle komma till makten? Eller tror de att en random rasist eller homofob kommer att känna igen dem och låta dem vara? Då är det nog dags att tänka om!

Det hat som nu byggs och byggts upp via generaliseringar och det upptrissade tonläget kommer INTE att se vad eller vem du är. Inte om du avviker från det “normala”, enligt deras uppfattning. Tyvärr kommer det att vara försent att upptäcka detta senare. Så ta ditt förnuft till fånga och inse att det är tillsammans vi blir starkare, inte tvärtom.

Laddar kommentarer...