The never ending story av hyckleri från SD

Den andre september kunde vi bland annat i följande artikel i Expressen https://www.expressen.se/nyheter/sd-toppen-vill-samarbeta-med-trumps-regering/ läsa att SD, via Mattias Karlsson och Tobias Andersson, träffat delar av Trumps administration och där Mattias Karlsson i intervjun ovan bland annat sade följande:

Vi hoppas såklart också att vårt engagemang i frågan skall bidra till att luckra upp de fördomar som diverse vänsterorganisationer länge försökt sprida kring att SD på något sätt skulle ha en negativ syn på sexuella minoriteter. Den amerikanska administrationens engagemang både i frågan om avkriminalisering av homosexualitet och gällande stöd till förföljda kristna är hedervärt.”

Inte nog med att man ställer sig bakom en administration med en president som betecknas som en patologisk lögnare och som inte riktigt har koll på vad han säger eller hittar på under tiden. Man kör samma taktik. Att påstå sig stå bakom sexuella minoriteter samtidigt som man i sverigedemokratiskt styrda Sölvesborg inför ett stopp för Prideflaggan, som du kan läsa här https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/sd-kraver-stopp-for-prideflaggan, känns inte som något annat än värsta hyckleriet. Att beslutet hejas på av anhängare med mer eller mindre pinsamt låga och nedvärderande homofoba kommentarer gör inte det hela bättre.

När även flertalet representanter i partiet genom åren blivit avslöjade med att ha en minst sagt nedvärderande syn på just homosexuella och sexuella minoriteter överlag så undrar man vem de tror sig lura? Att de främsta anhängarna köper det mesta har vi gång på gång fått bevis för men hur de ska få andra med lite vettigare syn på saker och ting att lockas till deras politik är en annan sak. Dock är det väl bara att invänta hur resterande politiska partier ställer sig till Sölvesborgs agerande och om det, precis som med tiggeriet, kommer att följas upp med liknande förslag från andra håll.

För tydligt är att många tycks följa vad SD säger eller gör, vilket är oerhört tragiskt då man hade önskat att moralen i dagens alltmer polariserande politiska klimat skulle stå högre i kurs. Men tydligt är också att makten är viktigare än att stå upp för de mer utsatta i samhället. Något vi ju alla vet vart det brukar sluta.

Inte nog med att man har utmålat muslimer överlag som farliga, man har ju också som jag nämnde tidigare gett sig på tiggare och nu även visat upp liknande tendenser mot homosexuella. Så frågan vi alla bör ställa oss är vem som står på tur härnäst? Eller om vi vänder på det. Vem kan känna sig säker?

Kanske är du en av dom som uppfyller alla kriterier för att inte hamna i skottgluggen för nästa populistiska holmgång och därför inte behöver bry dig eller ta ställning i det som så sakteliga sker. Se då bara till att du inte har någon nära eller kär som riskerar att falla mellan stolarna i framtiden. För vad säger man egentligen till någon man lämnar åt sitt öde för att ens egna värderingar eller ego var viktigare?

Laddar kommentarer...