Ta det tillbaka.

Sverigedemokraterna har vunnit, det tar emot att skriva så, men det går inte att blunda längre. Sverigedemokraterna har vunnit, trots att de inte sitter i regeringsställning eller har majoritet i riksdagen.

De demokratiska partierna, med få undantag, för eller förespråkar idag Sverigedemokratisk politik, som nu mer eller mindre blivit norm i den svenska inrikespolitiken.

I decennier har SD och deras välorganiserade svans dominerat sociala medier och pumpat in lögnerna om massinvandring och systemkollaps.Detta gift har sakta spridit sig ända upp i partiledningarna som ängsligt, för att inte förlora röster, gör SDs rasistiska tankegods till sitt.

Detta samtidigt som Sverige varit utsatt för ett nyliberalt experiment som ökat klyftorna mellan fattig och rik, mellan de som har och de som inte har, mellan stad och landsbygd. Vårt land har slitits isär.

Vårt land har gått sönder.

Skattesänkningar in absurdum har urholkat välfärden och skapat det missnöje som historiskt sett alltid gynnat fascismen.

”Om en lögn upprepas tillräckligt ofta blir det en sanning.” (Joseph Goebbles)

Trots att Sverige fortfarande är ett av världens rikaste och tryggaste länder så har högerkrafterna hamrat in motsatsen, allt från borgerliga ledarsidor och debattörer till borgerliga partiledare, detta trots att vårt land toppar de flesta ”best of” listorna som finns. Det är skevt, mycket skevt, men ingår i en större plan där känslor ersätter fakta. Rädsla hos befolkning för fram populistpartiet som har enkla lösningar. De VILL att vi ska vara rädda för invandraren, de vill att vi ska se de sjuka som en börda, de vill att vi ska tycka att det är fullt normalt och rimligt att våra skattepengar via privatiseringar hamnar i skatteparadis i stället för i den urholkade offentliga sektorn.

En skrämd befolkning är lättstyrd.

Personligen fick jag nog när en kvinnlig partiledare mer eller mindre påstod att det råder inbördeskrig i Sverige, ett uttalande som lätt skulle ha kunnat komma från valfri hatsajt från SD. När till och med SAP ute i landet inför tiggeriförbud så vet vi att det har gått långt. För långt.

Det är där vi har hamnat, så JA, Sverigedemokraterna HAR redan vunnit.

 

Men är det försent att vända skutan och återgå till det goda samhället som inte bygger på lögner och rädsla?

Nej självklart inte, du som läser det här är den som kan göra det, tillsammans med andra som sett igenom lögnerna och propagandan.

Det enda vi behöver göra är att vägra spela med i spelet som SD, M och KD erbjuder oss. Vi kan inte längre tillåta oss slösa tid på deras påhittade problem.Vi ska ta tillbaka debatten så att den återigen handlar om solidaritet och fördelningspolitik. Där de rika tvingas vara de som också bidrar. Där de sjuka, trasiga och små får leva anständiga liv.

Där vår tids ödesfråga, klimatkrisen blir valfrågan nummer ett i riksdagsvalet 2022.

Vi ska inte debattera tiggeriförbud när vissa kan göra skatteavdrag för poolrengöring. Vi ska inte debattera skolkrisen samtidigt som vi tar bort värnskatten.

 

Om du skräms av det Sverigedemokratiska experimentet i Sölvesborg där SD med stöd av M och KD mer eller mindre för en öppen rasistisk politik gränsande till fascism, så bör du veta att det är en stilla vårvind mot den storm som skulle inträffa om den trojkan skulle få makten på nationell nivå.

Då kommer Sverige att förvandlas till oigenkännlighet och katastrofen ta decennier att reparera.

 

Det hänger på oss att ta det tillbaka, det goda samhället, det här landet är värt det.

Laddar kommentarer...