Symbolpolitik, falska moderata utspel och klimatförnekande komik!

Utan tvekan har en emellanåt smått komisk debatt uppstått när det gäller den kommande skattehöjningen på plastpåsar i butikshandeln. En skattehöjning som av moderater och sverigedemokrater anses vara symbolpolitisk och enbart drabbar vanligt folk och barnfamiljer. Från mitten till vänster har det hela dock tagits med betydligt större ro. Snarare har man skrattat lite hånfullt åt vissa av högerdebattörernas argument.

Nu har svenska folket en chans att tycka till om våra politiker! Ta med egna kassar! Vägra föda statskassan med ytterligare miljarder bortslösade skattekronor från vanligt folks arbete. skrev journalisten och författaren Chris Forsne på Twitter. Vilket av många bemöttes med att det ju är det som är meningen. 

“Det här är väl ett parodikonto? Sjukt pricksäkert. skrev en twittrare.

”Bra! Fortsätt så! Äg nu vänstern med att flyga mindre och minska användandet av fossila drivmedel. De kommer att bli tokiga!” skrev en annan.

Faktum är att det stundtals blev någon slags enad front då även kommentatorer från den yttre högern hyllade initiativet att vägra föda statskassan. Dock utan att förstå ironin i det hela.

“…ren utpressning av ett redan hårt beskattat folk. skrev den tidigare Moderata politikern Rebecca Amiri medan Moderata Ungdomsförbundets distriktsordförande, John Manders, kallade de som röstat för plastpåseskatten för Jävla utsugare. Muf:s Förbundsordförande Benjamin Dousa hade även han sitt att säga om det hela. Förutom att alla andra typer av påsar är mer miljöförstörande ansåg han att den extra skatten Kommer slå hårt mot familjer med små inkomster.

Visst är det väl ändå lite rörande när politiker och individer som inte behöver vända ut och in på vartenda öre månar om ekonomiskt utsatta och familjer med lägre inkomster? Speciellt när det kommer från Moderaternas håll.

Vad de helst inte vill tala om är dock att partiet i sin tur föreslagit en höjning av matmomsen med 2%. För att kunna sänka skatten för de med högre inkomster. Något som leder till några följdfrågor.

På vilket sätt skulle en höjd matmoms slå mindre hårt mot familjer med små inkomster? Kommer partiet att se sig själva som “jävla utsugare” i det fallet? Är inte en sådan höjning om något “ren utpressning av ett redan hårt beskattat folk”?

Glädjande nog hade i alla fall kristdemokraten och riksdagsledamoten Hans Eklind slagit nytt personligt rekord i bänkpress. Förvisso lite oklart enligt honom själv om det handlade om irritationen över att hans eget parti röstat för något så dumt som en plastpåseskatt. Klarare var det istället från andra håll att man hade god lust att avsluta sina medlemskap i partiet på grund av detsamma.

Men det mest komiska är ändå att så många klimatförnekare kommit med tips på vad som vore bättre för miljön än en plastpåseskatt. De som annars hävdar att klimathotet inte existerar.

Laddar kommentarer...