Springnota

SPRINGNOTA

Våra kommuner och den offentliga sektorn blöder, nedskärningar inom skola vård och omsorg, välfärden urholkas. Folks ilska och oro växer. Det är begripligt.

En syndabock måste utses, för att stilla lynchmobben.

Vi vet ju alla vad den svenska inrikespolitiken pekar på åt för håll, med hela det fula pekfingret.

Invandrarna.

Just nu leker man leken ”vem kan komma på mest förnedrande åtgärder för de som inte tillhör oss, riktiga svenskar?”

Men om man gnuggar sig lite i ögonen och försöker se lite klarare, så ser man att man har följt den nyliberala manualen till punkt och pricka.

Sänk skatterna -> försämra välfärden -> skyll på någon annan.

Och de har lyckats. Till fullo.

Att jobbskatteavdragen dränerat våra skatteintäkter som skulle gå till lärare, sjuksyrror och fältassistenter det blundar vi för. Det påstås att det fattas 260 000 000 000 kronor i uteblivna skatteintäkter sedan det nyliberala experimentet a.k.a. Alliansen hade makten. Sedan står vi där förvånade när läkarcentralen läggs ner, medicin saknas på apoteket, elever med behov av särskilt stöd göms undan.

De försöker få oss att tro att det är något som kallas massinvandring som är problemet, trots att vi har de lägsta siffrorna asylsökande på decennier, det ska ändå skäras i volymer, helst inrättas återvandringsverk i statlig regim.

Sverige är det land i västvärlden där klyftorna ökat mest och snabbast, återigen ett resultat av det nyliberala experimentet. Ett land med stora klyftor slits sönder, ett land med stora klyftor får ett utanförskap där gängkriminalitet är i legio. Det har INGET med hudfärg eller etnisk härkomst att göra. Men det har lyfts upp till att vara den viktigaste inrikespolitiska frågan så här mellanvalstider. Populismen härskar över fakta.

Allt det här grogrunden för fascism, och vi är snubblande nära att passera point of no return om detta får fortsätta.

Vi måste helt enkelt ha orken att stå emot, se den verkliga fienden och ta den kamp som kommer att behövas, annars får vi ett samhälle som kommer bli outhärdligt att leva i.

Historien ger oss rätt.

Laddar kommentarer...