Social distansering, uteservering och alkohol är ingen bra kombo!

Att alkoholförtäring frammanat mycket elände världen över är ingen nyhet. Så även här. Sedan urminnes tider har människors myckna drickande skördat så många liv att det inte gått att hålla räkningen. Misshandel, mord, rattfylleri, trafikolyckor, vållande till annans död, leverskador och djupa depressioner är bara några få av alla de hemskheter den ställt till och ställer till med. Med största sannolikhet kan vi nu även lägga till spridare av Coronaviruset på den digra listan.

Ser man till hur människor beter sig på krogars uteserveringar så vore det i det närmaste en omöjlig ekvation att Covid-19 inte skulle spridas där. Kramar, pussar, handskakningar, tafsande, gapande och grälande ansikte mot ansikte och tätt sittande gäster är om inte annat ett tydligt bevis på att de flesta tappar spärrarna med alkohol i kroppen och således också riskerar sprida virus vidare. Social distansering är inte att tala om och självklart tar Coronaviruset tillfället i akt att hitta nya värdar om någon tagit smittan med sig ut på en helkväll.

I dagar av syndabockssökande, då ju felet alltid är någon annans, bör många tona ner lite av sin kritik mot myndigheter och regering och istället se till hur de själva eller deras omgivning beter sig. Något som för övrigt inte enbart gäller alkoholkonsumerande människor. Men kanske är det så att flertalet inte klarar av frihet under ansvar och att det hade varit bättre med utegångsförbud, dryga böter vid brott mot detta, stängda krogar, restauranger, affärer, arbetsplatser och skolor. Ett av polisväsende strikt övervakat samhälle. Eller vad tycker du?

Laddar kommentarer...