Skatten på plastpåsar åter på agendan!

Så har då ilskan över att plastpåsar ska beskattas hamnat på agendan igen. Sannolikt för att det närmar sig det datum då en plastpåse förväntas kosta sju kronor i butik. Att detta är något det vänts in och ut på i flertalet artiklar och debatter är helt i sin ordning. Däremot känns inte argumentet att det för en barnfamilj blir en skattehöjning på flera hundralappar per år särskilt logiskt. Är inte det att tro lite för lite om den målgruppen?

Själv har jag återanvänt tidigare inköpta plastpåsar en längre tid nu. I snitt 70 gånger per påse, för att vara exakt. Vad det gäller barnfamiljer ser jag ofta hur både mammor och pappor har med sig påsar i barnvagn eller jackficka. De tar ju liksom ingen plats. Inte väger de något heller.

På det sättet har oerhört många barnfamiljer redan sparat in flera hundralappar per år. Lite så som man som barnfamilj måste tänka. Med plastpåseskatten får de även tillfälle att “lura” staten på några extra kronor.

Diskutera och debattera gärna andra aspekter i det hela. Men sluta tro att folk är både korkade och fantasilösa. För det är dom inte. Dom är oftast både ekonomiska och smarta nog att hantera den här situationen på bästa tänkbara sätt. För egen del, likväl som för miljön. Samtidigt har nog inte staten något emot att vi “lurar” dom på pengar genom att återanvända plastpåsar eller nyttja andra bärkassar när vi handlar. Det är ju liksom det som är poängen.

Laddar kommentarer...