När rasismen riktar sig mot barn borde även invandringskritiker vakna.

Återigen kan vi läsa oroväckande inslag av rasism i vardagen. Rasism som nu allt oftare tar sig liknande uttryck i verkligheten som den en längre tid gjort i ord på sociala medier. Droppen som borde få bägaren att rinna över även för de mer invandringskritiska torde ändå vara delar av det som beskrivs i följande artikel https://www.expressen.se/nyheter/morkhyade-barn-overkryssade-sjukhus-anmaler/ .

När människor utan vett och sans vid flera tillfällen gått in på Karolinska Universitetssjukhuset och vandaliserat bilder på mörkhyade barn borde vi alla reagera över hur långt det har gått. Eller ska jag säga lågt? För det är verkligen lågt. Det är så vedervärdigt lågt och så långt ifrån humant det kan bli när man låter sina dömande åsikter gå ut över fullständigt oskyldiga barn. Bara för att de har en annan hudfärg?

Tyvärr är inte ovanstående det enda fallet. Fler och fler vittnar idag om att vardagsrasismen tilltagit och att den ofta går ut över främst barn och kvinnor. Hur tufft nu det är på en skala när individer av det manliga könet ger sig på just dessa grupper? För det är inte helt oväntat just män som står för merparten av detta.

Det som skrämmer än mer är att retoriken hårdnat ytterligare på sociala medier och att fler och fler idag vädrar allt grövre åsikter. När kommentarer som “Invandrare borde utrotas” florerar kan man fråga sig hur långt borta det är innan även detta kommer att ta sig liknande uttryck i verkligheten. En svensk Breivik?

Laddar kommentarer...