Men så, upp till bevis då, Jimmie Åkesson!

Vid en av dina senare uppdateringar på sociala medier ondgör du dig över att ditt parti jämförs med Nazityskland, att ni påstås vilja starta världskrig och tydligen också mörda miljoner judar.

Vilka det är som uttryck sig exakt så vet jag inte. Eller som du själv brukar uttrycka dig; Det känner jag inte till. För det gör jag faktiskt inte. Vad jag kunnat se så talas det oftast om att ditt parti är sprunget ur nazismen. Och det är det ju. Hur mycket du än försöker förneka det och hur mycket du än försöker påstå att du aldrig såg något sådant.

Enda anledningen till att du skulle kunna ha missat den detaljen vore om du inte var läskunnig. Och det är du, mig veterligen. Det märks om inte annat då du har svårt att klara dig utan färdigskrivet manuskript vid dina tal. Kvar återstår då att du helt enkelt vägrar att ta in den historia ditt parti har bakom sig. Att det är för jobbigt att acceptera att du faktiskt inte förstod bättre. En slags självförnekelse.

För det finns där. Alla detaljerna finns där. Allt det vidriga den rörelse av heilande medlemmar stod för och som tidigare hette Bevara Sverige Svenskt.

Att du låtit dig fotograferas med människor från vit makt-rörelser måhända vara ett misstag. Men det klingar inte väl med tanke på den problematiska bakgrund partiet dras med. Inte heller klingar det väl att ni från partiets sida haft så urusel bakgrundskontroll att nazister och fullblodsrasister fått fritt utrymme i partiet. Åtminstone tills traditionell media avslöjat flertalet av dessa avarter. Avslöjanden som lett till att de uteslutits ur partiet. Av samma media som ni i partiet vid ett flertal tillfällen ondgjort er över. Vad tror du hade hänt om inte de hade funnits? Traditionell media alltså.

Om du nu vill förändra bilden av dig själv och ditt parti i stort, ta då och se till att det inte uppstår skandaler i tid och otid som hittills varit fallet. Ta även avstånd från den rasism som avhandlas i SD-vänliga grupper på Facebook. Säg ifrån på skarpen när företrädare och anhängare ägnar sig åt hat och hot på sociala medier. Lägg gärna till ord som “den vedervärdiga” före regimen i Nazityskland som i den text du beklagade dig i. För det måste du väl ändå tycka, Jimmie? Du har väl så pass stake i dig att du kan ge nazismen och dess historia en lika stor känga som kommunismen och de vedervärdiga brott mot mänskligheten som begicks från den kanten?

Så länge du är luddig och aldrig talar ur skägget får du nog förvänta dig att från flertalet uppfattas som en hycklare. Eller lögnare. Det duger inte med “Jag vet inte” eller “Det känner jag inte till” när det uppstår situationer som kräver tydligt avståndstagande från din sida. “Men snälla, järnrörsskandalen, vad är det för nåt?” är ett ypperligt exempel på dåligt tajmade uttalanden från din sida. Där gjorde du bort dig ordentligt. Hur många tror du gick på den lögnen?

Vill du bli tagen på allvar från fler än de inbitna anhängarna, ja då får du på allvar också visa att du menar det!

Laddar kommentarer...