Med rädslan som vapen

Vi har nyligen kunnat läsa att anställda i Sölvesborgs kommun är rädda för repressalier från arbetsgivare och de styrande politikerna. Rädsla för att våga uttrycka sina åsikter eller ta ställning när det gäller SD på grund av att det blivit alltmer infekterat på grund av den nya ledningen. Något som helt följer den linje som partiet SD bygger och sen länge byggt sin politik på.

Går man in på valfri Facebook-sida eller konton på andra sociala medier tillhörande representanter eller anhängare till partiet så kan man vara säker på att den övervägande delen består av just rädslostyrt material. Är det inte artiklar som talar om våldtäkt eller någon ny sprängning så är det texter om något som brustit inom vården. Gärna då med tillagd text om att Sverige är ett land i kaos och gärna med ett upprepande av samma budskap vid flera tillfällen för att det säkert ska gå in hos läsarna eller anhängarna. Ord som även Paula Bieler i en debatt med Jonny Cato i Aktuellt härom kvällen använde sig av när hon uttryckte sig på följande sätt;

”Våra system är överbelastade, våra kommuner går på knäna, vi har kaos i vårt land, vi har personer som dör i vårdköer. Allting bryter samman och vi har samtidigt personer som går fria på våra gator trots att de är bedömda allvarliga säkerhetsrisker.

Då blir min fråga till dig; Känner du igen dig? Är det den bild du möts av när du går ut eller besöker någon av våra vårdinrättningar? Själv ser jag, trots sjukdom och otaliga besök hos flertalet olika delar inom vården, ingenting av detta. Jag upplever inget kaos och jag känner mig hur trygg som helst i den stadsdel jag bor och som jag delar med ett 40-tal olika nationaliteter. Detta i en stad med över 100 000 invånare.

Att det finns problem som behöver åtgärdas sticker jag inte under stol med. Men den alarmism som ständigt pumpas ut med bombastiska uttryck ställer jag inte upp på och det borde ingen göra. Inte då den typen av rädsla spelar andra och otäckare rörelser i händerna. Speciellt kriminella. Ju fler som skräms av tanken att våga gå ut desto mer utsatta blir de som gör det. Ju fler som tror på att Sverige är ett land i fritt fall desto snabbare kommer vi att få se ett land tas över av mer fascistiskt inställda krafter. Krafter som utan betänkligheter vill hålla sitt folk i ett järngrepp och helst av allt även försvaga vårat eget fria tänkande. För säger du emot dessa rörelser idag kan du snabbt räkna med påhoppad likväl som risken att få utstå hot. Vilket leder till nästa punkt.

Den som tror att yttrandefriheten kommer att bli stärkt om SD kommer till makten misstar sig grovt, vilket inte minst visar sig i det första stycket i denna text. Man har alltså redan i en SD-styrd kommun blivit påverkad till att inte våga uttrycka sig fritt.

Är det verkligen det samhället vi vill ha? Vill vi gå omkring och vara rädda för saker som kanske bara existerar i ett fåtal områden i vårt land? Hade jag bott i Afghanistan hade jag definitivt varit det. Men där är vi inte. Trots att just SD och deras anhängare nu vill göra gällande att det är där vi är vad det gäller det ökande antalet sprängningar på senare tid. Sprängningar som lika gärna skulle kunna vara utförda av just de krafter som mest högljutt varnar för desamma. Något vi förhoppningsvis inom en snar framtid kan komma att få svar på om de polisiära utredningarna leder framåt.

Till dess vägrar jag att vara rädd eller orolig då vare sig jag eller det stora flertalet människor i vårt land har några skäl att vara det. 

Laddar kommentarer...