Med anledning av det brutala mordet i Borås under tisdagen!

Under onsdagen befann sig polisens Mobila kontor på Sjöbo torg i Borås. Detta med anledning av det brutala mord som begicks under tisdagen i trakterna av campingplatsen Saltemad. En besinningslös akt som saknar förklaring då den mördade mannen i 70-års åldern inte vare sig är känd av polisen eller saknade plånbok. Något som skulle kunna tolkas som att ett rånmotiv torde ligga mer avlägset som teori men som säkerligen ännu inte avfärdats av Polisen. Inte minst då den avlidne saknade mobiltelefon men som ännu inte är klarlagt om mannen hade någon på sig vid tillfället.

Mordet, som begicks vid campingen Saltemad, innehöll ett flertal knivhugg och bevittnades dessvärre av en grupp skolbarn från Erikslundsskolan alldeles intill platsen. Att det skedde mitt under ljusan dag vid elva-tiden kan förhoppningsvis leda till fler vittnesuppgifter än de iakttagelser som gjorts vid själva händelsen.

Gärningsmannen, som bedömts vara i 20- till 25-års åldern, bar vid dådet vita eller ljusa skor, ljusa byxor, en grå hoodie och en väska av något slag och flydde efter dådet i riktning mot bostadsområdet Sjöbo. Någon etnicitet har inte gått att fastställa på de uppgifter Polisen fått ta del av så här långt.

Under gårdagen sattes bland annat helikopter in i sökandet och både igår och idag har flertalet polisbilar cirkulerat i området.

Om du som följer spraca.se, är hemmahörande i Borås, och inte minst området runt Sjöbo, sett eller uppmärksammat något ovanligt tiden före eller efter, vänd dig då till 114 14. Alla tips kan vara av vikt oavsett om du själv inte uppfattar eller uppfattat det så för stunden.

I övrigt vill jag tillägga att det Mobila kontoret i polisens regi är ett utmärkt komplement och initiativ som skapar en bra känsla, inte minst i sådana här lägen. Definitivt då de två poliser jag samtalade med även var oerhört trevliga, sociala och informativa på ett mycket bra sätt. Något man från polisens sida kanske inte alltid uppfattas som då läget är skarpt.

Obs! Det Mobila kontoret kommer även under torsdagen den 20:nde att befinna sig på Sjöbo torg, såvida inte gärningsmannen hinner gripas. Något vi innerligt får hoppas så att detta otäcka dåd kan få en så snabb uppklarning som möjligt.

Laddar kommentarer...