Man måste inte hålla med mig, men…

…en bra start för att lösa ett problem är att erkänna dess existens. Den mening du precis läste ihop med rubriken kommer från ingen mindre än Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare. Något som självklart var tänkt att avspegla något helt annat än det som väcktes i mig. För min första tanke var att visst vore det väl klädsamt om Jimmie kunde erkänna existensen av det faktum att han visste att partiet han gick med i var sprunget ur nazismen? Något han än idag inte verkar vilja kännas vid, vilket definitivt är ett problem. För någonstans vill vi väl ändå tro att han inte var så naiv och lättlurad att han helt missade detta, även om jag vet att han ofta verkar lite frånvarande med tanke på hans myckna användande av fraserna “Jag vet inte” eller “Det känner jag inte till”. Men mina tankar kring rubrikens titel stannade inte där, så jag spann vidare med;

Man måste inte hålla med mig, men…visst är det väl problematiskt att skandalerna kring partiet genom åren skapat en bild av ett gäng kufar som är på tok för obildade för att deras existens ens borde tas på allvar? Jag menar, har de något annat att komma med än att allt är invandringens fel? Vem vet, de kanske tror att även klimathotet försvinner om repatriering inleds för de flesta av våra invandrade vänner.

Man måste inte hålla med mig, men…nog kan man tycka att det förekommit alldeles för mycket brottslighet i och kring partiet för att de ska kunna fortsätta hävda att den svenska nedärvda essensen på något vis skulle vara bättre än någon annan. Tyvärr har vi ju en väldigt hög representation av olika helsvenska brottslingar och inte minst dömda pedofiler i vårt land som talar emot den tesen.

Man måste inte hålla med mig, men…att så många rasister dras till partiet säger en hel del om vad deras politik står för och inte minst då Jimmies egen deklarerade nolltolerans mot rasism inför valet 2014 gått om intet om och om igen. När man så totalt misslyckats med att sålla bort både rasister och nazister kan man fråga sig hur viktig man tyckte att den nolltoleransen var? Men, tack media för att ni gör det jobb de borde gjort!

Man måste inte hålla med mig, men…när företrädare som Patrick Reslow med flera får fortsatt förtroende trots bristande omdöme och rena bedrägerier borde väl även anhängare till partiet dra öronen åt sig? Inte minst då de, med all rätt, ofta klagat på hur illa övriga partiers företrädare burit sig åt. Dock med den skillnaden att representanter i andra partier oftast får gå per omgående. Såvida de inte blir politiska vildar, vill säga.

Man måste inte hålla med mig, men…sen SD kom in i riksdagen har faktiskt hatet och hoten på nätet ökat markant, vilket nog de flesta som befunnit sig lika länge som jag i olika forum kan vittna om. Ja, förutom de inbitna anhängarna av SD, förstås. De vill nog skylla allt på alla andra som brukligt är. Till deras försvar kan jag dock säga att det börjat spåra rejält både från höger till vänster. Vilket är en av orsakerna till att du läser denna text på en nystartad sajt som inte tillåter vad andra forum gör.

Så, man måste inte hålla med mig, men…även om det inte känns rätt att tacka för de senaste årens totala haveri på nätet så känns det ändå oerhört bra att folk med olika upplevelser, tankar, berättelser och kloka insikter kan samlas här under ett och samma tak för att utbyta erfarenheter och högst sannolikt ett mer samhällsutvecklande samtal än vad som tyvärr inte verkar vara möjligt längre på andra forum.

  • Jimmie Åkesson

Laddar kommentarer...