Lagbrott eller inte? Avkräv snarast ett svar från SD!

“Mindre än fyra timmar senare börjar så utdelningen av en av flertalet tidningar i landet som förmedlar nyheter med oftast grundligt genomarbetat innehåll. En nog så viktig detalj i tider där andra aktörer inte är lika nogräknade i sin rapportering.”

Ovanstående citat är taget ur den avslutande delen av en text jag delade på spraca.se den sextonde januari. Bara dagar senare ( 19/1 ) visade det sig tyvärr alltför tydligt att andra aktörer definitivt inte är lika nogräknade i sin rapportering.

Under P3-Guld galan i Göteborg i lördags uttryckte en av vinnarna i bandet “Arre! Arre!” följande;

 Jag vill tacka alla som gömmer flyktingar, alla som sliter inom vården, alla som jobbar på kvinnojourer. Ni är de riktiga hjältarna. Tack alla som röstar rött. Fuck Jimmie!

Detta fick Sverigedemokraternas rättspolitiska talesperson, Adam Marttinen, att på Twitter uttrycka sig med orden, ”Lagbrott, hat mot oliktänkande påhejat med musik och applåder. Inte speciellt vackert”, varpå SD:s egen tidskrift gick ut med nedanstående desinformerande rubrik och text.

Hur en enskild artist kan bli hela Sveriges Radios ansvar förtäljer inte historien. Inte heller hur man kunde “glömma” att ta med att Sveriges Radio i sin tur tog avstånd från uttalandet. Att SD:s egen tidskrift Samtiden är styrd av en agenda (som man i sin tur från partiets håll anklagar annan media för att råda under) blir i detta fallet mer än tydlig. Otäckt tydlig!

Vari lagbrottet ligger bör man från flertalet håll avkräva både Adam Marttinen och partiet han representerar ett svar framöver. Journalistiskt som från övriga politiska partier. Är detta något Sverigedemokraterna med partiledare Jimmie Åkesson står bakom och är det så att en eventuellt framtida SD-styrd regering kan tänka sig böter eller fängelse för liknande uttryck som från ovan nämnda artist?

Om så skulle vara fallet att man håller med sin egen rättspolitiska talesperson i den frågan; Kommer man, precis som i tidningen Samtidens resonemang, vara beredda att utkräva ansvar av respektive plattform där liknande uttryck framförs?

Laddar kommentarer...