Kära sverigevänner – Vi tar det en gång till!

Hejaropen och i många fall hatet ni spyr ur er på SD:s och andra invandrarfientliga Facebook-sidor är bortkastat och ni gör bara er själva till åtlöje. Än värre är att ni tycks tro att partiet kan komma eller kommer att göra någon annan skillnad än att spä på just det hat ni så öppet visar. Ett hat som i värsta fall kommer att sluta med liknande tragiska konsekvenser som i Hanau, Tyskland, där en högerextremistisk man avrättade oskyldiga människor.

När jag säger att SD inte kommer att göra någon skillnad i egentlig mening så är det inte mina utan partiledare Jimmie Åkessons ord. Han uttryckte tydligt och klart, om ni nu missade lördagsintervjun på Sveriges Radio den förste februari, att han tror att ni som röstar på SD kommer att förstå partiets numera ödmjukare inställning. En ödmjuk inställning som betyder att det inte alls är säkert att Sverigedemokraterna kommer att kräva några ministerposter vid ett eventuellt regeringsskifte. Oavsett om man blir största parti. Jo, så sa han faktiskt!

Man vill från partiets sida alltså inte ta det ansvar man säger sig vilja ta. Eller så inser man kanske att man inte är kapabla att klara ett sådant uppdrag? Man har ju idag inte folk nog som skulle kunna täcka upp den ökning som opinionsinstituten förmedlar jämfört med valet 2018.

Hur som haver så innebär detta att uttalanden om att man från partiets sida kommer att utvisa utländska våldtäktsmän, som i vissa rättsfall inte blivit utvisade, bör tas med en nypa salt. Detta då det kommer att hänga på det regeringsunderlag man i sådana fall väljer att stötta.

Det innebär också att just det regeringsunderlaget måste lägga förslag som ändrar de lagar Hovrätt och Tingsrätt, så här långt, utgått från i bedömningar där grova våldsmän fått och får lov stanna i landet. SD kan således inte påstå att de kommer att utvisa någon överhuvudtaget. Inte om Åkessons nya ödmjuka inställning får råda.

Laddar kommentarer...