Kan Public Service andas ut nu när SD plötsligt blivit ödmjuka?

I lördagsintervjun med Monica Saarinen på Sveriges Radio deklarerade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att det inte alls var säkert att man skulle kräva att få sitta i en eventuell framtida regering med Moderaterna och Kristdemokraterna. Hur SD:s väljare kommer att tolka detta återstår att se.

Det var inte den bästa av insatser partiledaren ifråga stod för men med ovanstående besked känns det ändå som att anställda inom Public Service för stunden kan andas ut. Inte minst då man från sverigedemokraternas håll varit mer eller mindre tydliga med att man vill begränsa just Public Service.

Något som med vetskapen av den mer, som Åkesson kallade det, ödmjuka inställningen kring att inte kräva ministerposter nu känns som att tidigare uttalanden mot PS enbart varit tomma hot. Såvida inte M och KD kommer att driva den linjen om de skulle komma till makten, vill säga.

Vad man i övrigt kan hoppas på är att Monica Saarinens journalistiska insats kommer att sporra fler till att ställa mer besvärande och tuffa frågor till politiker överlag. Tydligt är i alla fall att man inte kan komma så oförberedd och dåligt påläst på sin egen politik som Jimmie Åkesson gjorde. Inte till en lördagsintervju med Monica Saarinen i alla fall!

Det är inte utan att man ser fram emot fler utfrågningar av den kalibern!

Laddar kommentarer...