Hur tuff är du näthatare…egentligen?

Ja, hur ligger det till med det? Är du så tuff som du vill verka, du som gillar att spela den rollen på nätet? Förvisso är du ofta anonym, vilket gör det svårare att veta vem du är där bakom masken. Men omöjligt är det inte. Inte då du ofta lämnar spår efter dig som, inte helt oväntat, visar en person som är milsvida från den roll du spelar på allehanda sociala forum.

När du inte använder dig av anonymitet blir det självklart mycket lättare att få en bild av vem du kan tänkas vara. Även det något som inte alltför sällan visar upp en person som inte alls motsvarar den attityd du lagt på dig. Något som får mig att undra; Hur tuff är du…egentligen? 

Vågar du, som inte är singel, visa din partner eller dina nära och kära vad du skriver på nätet till andra människor? Tror du, eftersom jag misstänker att svaret övervägande blir ett nej, att de skulle få en annan syn på dig om de fick tillgång till dina konton? Tror du, ärligt, att de fortsatt skulle ha någon respekt kvar för dig om de såg att du gärna skriver nedlåtande tillmälen till en 16-årig klimataktivist? Eller då du ofta lägger in meningar som “passa dig, för när vi kommer till makten kommer vi och tar dig” och liknande fascistiska uttryck, för att bara nämna några?

Är det i så fall så du önskar att vi som fortfarande kan bete oss humant och vuxet ska agera ut mot de du själv bryr dig om? För du har väl hört uttrycket “Som man själv vill bli behandlad behandlar man andra”? 

Att mina egna små ovetenskapliga undersökningar visar att de senaste rapporterna stämmer och att du ofta tillhör kategorin medelålders män mellan 40 och 60 år innebär ju även att det finns en risk att du också har barnbarn. Hur tror du att dom skulle se på dig om de fick reda på vad du ägnar dig åt? De som ännu inte blivit indoktrinerade av dig och dina gelikar och vars bästa vänner kanske har en hudfärg som du stör dig på. Själv skulle jag nog skämmas ögonen ur mig om det skulle komma fram att jag bar mig åt som en omogen pajas, men det är jag det.

Kanske är du i din tur så besviken på ditt liv att du är tvungen att spela rollen av en person som har makt och muskler att ta ner vem som helst på jorden. Trots att du verkar vara rädd för precis allting. En rädsla som kan vara orsaken till att du inte heller verkar ha många vänner. Men vet du vad? Det är aldrig försent att vidga sina vyer och att inta en lite mer öppen syn även mot andra etniciteter och kulturer. Vilket du garanterat redan gjort utan att tänka på det.

För känner jag din sort rätt så tvekar du nog inte på att beställa hem en pizza eller kebab på söndagsmorgnar. Du vet, den där återställaren efter för många slurkar på det importerade bag-in-box vinet dagen innan. Vilket inte minst visar sig då du är väldigt aktiv och betydligt mer “frispråkig” på just fredags- och lördagskvällar. Något som även det går att ändra på. Du skulle ju kunna motionera lite mer istället för att låta kroppen förfalla i samma takt som ditt sinne och din säkerligen tidigare humanare inställning än den du lagt på dig nu. Allt för att få lite lajks eller ryggdunkande från de som känner dig lika lite som du känner dom.

Så, vad säger du? Är du en person som vågar stå för det du skriver på nätet även i verkliga livet? Ja, då måste jag avslutningsvis bara beklaga. För är du inte singel, som jag nämnde tidigare, så är du sannolikt ingen omtyckt person. Men vi gör ju alla våra val i livet.

Laddar kommentarer...