Folkutbytet som skrämmer mig

Hur många gånger har man inte hört kollapsteoretiker gapa högt om ett pågående folkutbyte? Vad dessa människor tycks ha missat är att det är de själva som står för det. För aldrig förr har jag sett så många tappa sin moraliska kompass och aldrig någonsin har jag sett så många förvandlas till skrivbordszombies med mål att förgöra allt det som jag en gång i tiden var riktigt stolt över.

Missförstå mig rätt nu för jag är fortfarande stolt över att vara svensk och jag är fortfarande stolt över att Sverige, trots svårigheter och problem som behöver åtgärdas, fortfarande ligger i topp inom de flesta områden. På ett positivt sätt.

Det jag är mindre stolt över är istället alla de människor som fullständigt tappat det. De där som klagar över att integrationen funkar för dåligt samtidigt som de spyr ur sig rasistiska haranger och säger sig vägra ha med invandrare att göra. Då är det väl inte konstigt att integrationen inte funkar?

Eller när de får ett frispel över användandet av ordet vinterfest. Trots att vintern varar i minst tre månader. Eller när man försöker få det till att all brottslighet har med invandringen att göra. Trots att oerhört många svenskar ingår i den kategorin och definitivt inte gör skäl för att skryta över någon nedärvd essens. Att även hatbrotten ökat på grund av ovan nämnda skrivbordszombies gör ju inte det hela lättare att förstå när de i andra änden skriker om att polisen har för dåliga resurser. Resurser som slösas bort på grund av att samma människor inte kan bete sig som folk.

För att då inte tala om de som klagar på att personal inom äldreomsorgen inte kan språket tillräckligt bra och att detta skulle vara en fara för äldre. Trots att väldigt få svenskar ens är intresserade av att ta dessa lågavlönade och slitsamma jobben och trots att det definitivt skulle innebära en livsfara för de äldre om dessa människor med för tillfället sämre språkkunskaper inte fanns.

Listan kan göras oändligt lång med korkade argument och inslag av invandringskritiska röster som inte tycks förstå att Sverige hade stått inför en riktig systemkollaps utan alla våra invandrade vänner. Men se, så långt klarar inte dessa kritiker av att tänka. Något jag för övrigt funderar på om dom är kapabla till överhuvudtaget. Att tänka alltså!

Vad som hänt med denna så stora andel svenskar som förirrat sig in i en bubbla av bitterhet och total brist på källkritik är en gåta? Inte minst då väldigt många tillhör min egen generation. En generation som fick all kunskap och lärdomar om vad Nazityskland stod för och ställde till med. Men kanske de var frånvarande under alla de lektionerna? Kanske vet de inte heller vad Google är eller har ork att ta del av välgjorda dokumentärer eller välskrivna böcker i ämnet. Det märks om inte annat då samma generation nu sitter och triggar varandra med kollaps- och foliehattsteorier som får mig att baxna. Något jag för mitt liv inte begriper mig på eller ens kan känna igen mig i överhuvudtaget. Så, är det något folkutbyte som skrämmer mig så är det just det folkutbyte som kommer inifrån. Det som består av indoktrinerade, lättlurade individer som låter sig föras bakom ljuset av samma krafter som såg till att miljontals människor fick sätta livet till i Andra Världskriget. Min fråga till er som tillhör denna kategori är; Kan ni verkligen inte bättre?

Laddar kommentarer...