En fiende är alltid en fiende!

Det finns människor som säger att man ska hålla sina fiender nära. Om det är vad Moderaterna och Kristdemokraterna har som utgångspunkt i sin politiska gärning i vårt land så är jag rädd att de gör ett fruktansvärt misstag. Att alliera sig med Sverigedemokraterna för att de så vansinnigt längtar efter makt är nog det sämsta beslut de tagit överhuvudtaget. Om nu de skadeskjutna orden ligger till grund för det beslutet, vill säga. För tyvärr tror jag inte att man kan tygla det sistnämnda partiet eller ens en fiende om man släpper fram dessa. Men kanske är det inte heller tanken. Kanske är det så att man faktiskt står för den alltmer exkluderande människosynen som Jimmie Åkesson och hans anhang bär? Vilket i så fall kommer att få än mer förödande konsekvenser i vårt land om denna får än mer spridning.

Hur Kristdemokraterna utan att skämmas fortfarande kan behålla ordet Krist i sitt namn är för mig obegripligt då partiet verkar stå så långt det bara går från det budskap som står skrivet i bibeln. Vad gäller Moderaterna så är istället de så långt ifrån moderata de kan komma. Åtminstone om man utgår från att ordet moderat står för måttfull, sansad eller återhållsam. Något man knappast kan säga att flertalet av deras representanter varit eller är. Ser man till herrarna Bali, Beckman och Ericson så passar ingen av de benämningarna in i alla fall. Men självklart är det inte däri deras namn ligger utan då snarare beskrivningen konservativ.

Frågan är bara hur den benämningen i så fall ska tolkas? I synonymer.se kan man läsa att konservativ bland annat kan betyda avog mot nyheter, vilket låter väldigt passande för de tre ovan nämnda herrarna. Samhällsbevarande, not so much. För tillsammans med krafter som helt vill slå undan benen på den humanism Sverige stått för och ännu, med viss tvekan, står för lär vi inte se så mycket samhällsbevarande i framtiden om dessa tre partier skulle komma till makten.

Den som för en enda sekund tror att hårdare straff och utvisningar av invandrade brottslingar är det enda de vill lär nog bittert ångra sig. Speciellt alla som faktiskt har vänner med utländskt påbrå eller etnicitet och som de faktiskt tycker är bra människor. Inbillar man sig att den alltmer växande rasismen bara kommer att drabba de som vissa anhängare anser förtjänar det står man sannolikt för det största självbedrägeriet. Ett självbedrägeri som i så fall kommer att vara den enda anledningen till att en sådan politisk konstellation kan komma att bli möjlig. För det är inte dessa politikers fel om vi kommer att få se otäcka förändringar i vårt land. Det är ert! Alltså ni som väljer att lägga era röster på något ni inte har den blekaste aning om vad det kommer att leda till.

Själv varnade jag redan långt innan valet i USA för vad som komma skulle om Trump valdes. Något vi börjar se vidden av med högerextremismens framfart i det landet. Nu varnar jag för och har så gjort länge för vad som kan komma att ske vad det gäller Sverigedemokraternas framfart. Något jag inte på något sätt är ensam om och heller inte var vad det gäller valet av en patologisk lögnare som Trump. Tyvärr måste jag säga att väldigt många av våra svenska medborgare, likväl som de amerikanska med flera, inte riktigt är med i matchen vad det gäller att använda sitt sunda förnuft eller ens minsta lilla källkritik. Hade man gjort det så hade varningslamporna blinkat rött för längesen och jag hade sluppit lägga tid på att skriva detta inlägg.

  • Kristdemokraterna
  • Moderaterna
  • Sverigedemokraterna
  • Trump

Laddar kommentarer...