354 000 tweets på 9 år och 5 månader – Ett räkneexempel!

Tänk dig att du är en riksdagsman. En riksdagsman som får betalt av svenska skattebetalare. Vilket alltså innebär att du står till just skattebetalares tjänst och också ska verka för deras väl. Tänk dig sedan att du på mindre än en tioårs-period lägger närmare 17 700 timmar av ditt liv på Twitter. Utöver då att du har barn och familj. Låter det rimligt? Nej, inte riktigt va? Definitivt inte om familjen bor närmare två timmar ifrån huvudstaden där du normalt är nödd att bo under din tid i Riksdagen. Fast kanske är det så enkelt att det kan vara en anledning att du istället söker tröst eller sällskap på en osocial plattform som just Twitter.

Mindre osocial blir den inte heller då du, som i det exempel jag hämtat uppgifter från, konstant väljer att så split och söndring. För att inte tala om att dela konspirationsteorier och rent rasistisk och ibland högerextrem dynga. Nej, jag pratar INTE om Sverigedemokraterna. Vilket parti denne person tillhör är inte heller något jag tänker gå in på. Min frågeställning handlar snarare om utifall att vi tycker att det är okej att betala för detta, skattebetalare som de flesta av oss är? För nej, personen ifråga twittrar inte enbart på fritiden.

Om man utgår från att varje tweet tar minst tre minuter i anspråk blir detta 39 timmar i snitt per vecka, andra sociala forum borträknade. Ett fullt rimligt antagande då det i dessa tweets ofta ingår en rad länkade tidningsartiklar, vilket man får anta att riksdagsmannen ifråga faktiskt också läser. Även om det inte är att ge sig fan på. Men, om mitt antagande är rimligt så innebär det en inte så liten tid.

Inte då en vecka bara innehåller 168 timmar. Drar man, utöver de 39 timmarna, bort minst sex timmars sömn per dag och vecka så återstår 87 timmar. På det får vi väl anta att riksdagsmannen även äter frukost, middag och kvällsmat. Något som sin tur borde ta åtminstone minst 10 timmar per vecka av denne skattefinansierade persons värdefulla tid. Kvar blir då 77 timmar. Eller 11 timmar per dag, om du så vill. Vilket inte låter så lite, egentligen.

Men mindre blir det om vi drar bort en arbetsvecka på cirka 40 timmar. Utifall att det nu skulle hävdas att politikern ifråga minsann enbart twittrar på fritiden. I ett sådant läge kvarstår bara drygt fem timmar per dygn. Fem timmar som ska användas till att handla, transportera sig till och från jobbet till övernattningslägenheten, städa och inte minst duscha. Jo, det höll jag på att glömma. Kontakt med familjen och resor tur och retur till hemstaden, när det nu passar, bör ju ingå i de fem timmarna med. Plus semester och ledighet.

Mitt exempel är, för att vara extra tydlig, uträknat per dag sedan kontot på Twitter startades i maj 2011. Året runt. Jul som Nyår. Semester som sjukdomsdagar. 17 700 timmar är lika med 442,5 arbetsveckor under denna tidsperiod. Eller 1 062 000 minuter för att vara exakt. En imponerande siffra även för en inbiten twittrare utan ansvar för Sveriges väl. Själv tycker jag bara synd om frun som får ta hand om de båda gemensamma barnen två timmar bort. Dygnet runt, sju dagar i veckan. Precis som så många andra kvinnor som lever med självupptagna män som tror att de kan förändra världen till det bättre genom att arbeta för att göra den sämre.

Vem riksdagsmannen i exemplet är? Den som twittrar, den vet!

 

Obs! Ovanstående uträkning berör INTE den tid som eventuellt används till att skrolla och läsa andras inlägg, med mera.

Laddar kommentarer...