Kan verkligheten komma att överträffa dikten?

För över två år sedan började jag sätta ord på en tvistad tanke och idé jag burit en kortare tid dessförinnan. Dels för att jag älskar att skriva och dels för att jag behövde ett lite större projekt att få utlopp för just det intresset. Inga andra mål fanns i sikte. Bara skrivandet.

Fyra månader senare låg ett utkast till en bok färdig med cirka tvåhundrafemtio sidor på min dator. Efter några redigeringar la jag sedan det projektet åt sidan. Det hade fyllt sitt syfte och med det var jag nöjd. Tills en dag, för några månader sedan, då min tvistade tanke och idé gjorde sig påmind igen. Ett nästan ordagrant språkbruk från ett kortare avsnitt i min bok dök plötsligt upp på nätet. Sedan ytterligare ett.

Nej, mitt utkast har inte blivit stulet. Det var bara ett bevis för att min tvistade tanke och tillspetsade handling tydligen inte var så fel ute, tyvärr. För det är ingen vacker handling och det är inte heller något jag någonsin hoppas att vi kommer att få uppleva i Sverige. Men, fan vet!

Så nu sitter jag här igen för femte gången och går igenom sida upp och sida ner, lägger till och drar ifrån, korrekturläser och redigerar. Kanske blir jag nöjd, kanske inte. Kanske hinner jag också få den på pränt i bokform, innan verkligheten överträffar dikten.

Laddar kommentarer...