Genuint engagemang

Låt var och en framföra sin egen berättelse, precis så som den upplevs.

Detta är en av grundtankarna bakom spraca.se, ett forum i vilket en annan bild av vårt land målas upp genom texter av folket självt, inte professionella journalister som får i uppdrag att få ihop en säljande story.

Bilden av vissa bostadsområden utanför storstäder har länge dominerats av tröttsam upprepning, om sådant som just sensationsjournalistik har som uppdrag att producera. Vi försöker ändra på detta och söker därför människor som själva bor i dessa orter, för att ge dem en röst, en chans att med egna ord berätta hur de upplever livet just där de bor.

Häromdagen besökte jag Rinkeby och under ett trevligt samtal på Medborgarkontoret fick jag veta om ett gäng eldsjälar som försöker fånga upp ungdomar som behöver vägledning till studier och arbete. De finns både i Rinkeby och Husby, där de ordnar enskilda samtal och workshops.

Jag har haft nöjet att få prata med ett par representanter från det här gänget och är riktigt imponerad över deras genuint jordnära samhällsengagemang. De har också vänligt informerat mig om vilka jag ska kontakta för de berättelser som vi gärna vill publicera på vår sajt, d.v.s. äkta skildringar av vardagslivet i stans norra förorter och så som det upplevs av de som själva bor där.

  • Lokalsamhälle
  • Nytänkande

Laddar kommentarer...