Zooma in, fokusera och beskär

Livet förändras. Så är det bara. För några till det bättre och för några av oss till det sämre. När livet slår hårt och skoningslöst gäller det att hitta någon strategi för att klara av att leva det liv man får. Jag drabbades av en sjukdom som fick min kropp att kraschlanda och sedan stadigt försämras. Jag gick igenom alla de stadier man gör och som man måste våga möta för att vara sann mot sig själv.Hela det liv jag levt gick i kras och jag satt ensam kvar i spillrorna. På något förunderligt vis fick jag ändå kraften att börja bygga upp livet igen.

Samla

En dag är för lång

Ett ögonblick för stort

Samla förnimmelsen av sekunden

Då äppelblommans doft förför

Då fjärilen landar vid din sida

Då svalan tjirpar förbi

Där får du ro

Så började jag fotografera. Jag letade efter det vackra. Jag zoomade in, fokuserade och beskar. Jag fotograferade kaffekoppar med guldkant. Vattendrag och blomknoppar. Jag började vända guldsnitten utåt på böckerna i bokhyllan för att det var fint. De mörka dagarna och förtvivlade nätterna upphörde inte att finnas men med åren har de blivit färre och inte lika svåra. Det som började som en strategi för att ta mig igenom den svåra tiden blev ett förhållningssätt.

Jag dricker mitt kaffe ur kaffekoppar med guldkant, för att de är vackra och som en påminnelse om det i livet som ändå är gott.

 

Laddar kommentarer...