Vi behöver barmhärtighet

De människor som hjälpt mig mest i livet har sett på mig med barmhärtighet.

Under många år mådde jag mycket dåligt och under de åren var jag inte alltid så bra på att välja rätt sällskap. Jag är en inåtvänd person och under de åren mångdubblades den sidan av mig. När jag ser tillbaka ser jag, att jag ofta passivt lät mig väljas och då var det väl inte alltid människor som ville mig väl som valde mig.

De flesta var själva så trasiga att de nog inte heller hade nån vidare koll. Vissa var som jag själv: mådde så dåligt att de helt enkelt inte orkade eller förmådde göra sig själva rättvisa. Detta gjorde att jag drog på mig nya problem, för det är svårt att ha vettiga relationer med genomtrasiga människor. Jag utsattes för en hel del skvaller och ryktesspridning.

Min smala lycka var och är att jag alltid haft människor i mitt liv som sett på mig med barmhärtig blick. Som inte väjt för att jag har fel och brister, saker att jobba på. Men som också sett och tyckt om mina fina sidor och min goda vilja. Som trott på mig, tänkt gott om mig och velat mig väl. Stöttat mig.

Utan de människorna vet jag inte vad som hade hänt med mig. Det är mycket tack vare dem jag lever och mår mycket bättre idag.

Det behövs fler barmhärtiga människor, mer barmhärtighet i världen. Var barmhärtig.

  • Barmhärtighet
  • Psykisk ohälsa

Laddar kommentarer...