Ur en ADHD hjärnas perspektiv

Helloo Im back. Den här gången tänkte jag skriva lite om hur det är att ha ADHD från mitt perspektiv.

Just nu har jag lång rast i skolan och sitter i biblioteket har precis haft en engelska lektion ganska lång som alla lektioner är inpr cip. Med tanke på min ADHD så har jag ganska svårt att koncentrera mig och sitta still, och på engelska lektionerna har vi kontorsstolar. Det blir ju automatiskt att jag börjar gunga och snurra lite lätt på dom och då kan man tänka att jag gör det svårare för mig att koncentrera mig. Men nej, för mig är det lättare att koncentrera mig på ett arbete om jag tillexempel får sitta och röra på mig lite lätt och samtidigt ha musik i hörlurar. Men med tanke på att vi bara har såna stolar på engelskan som man kan gunga på så brukar jag sitta och hoppa med mitt ben upp och ner vilket andra kan tolka som att jag är stressad men det hjälper mig faktiskt att hålla mitt fokus på det jag ska göra.

När jag tillexempel ska plugga eller göra läxor så sitter jag med musik i lurar och sjunger och dansar, det låter säkert helt omöjligt för vissa men för mig så blir det lättare att koncentrera mig för det stänger ute störande ljud och jag lär mig på ett helt annat sätt än om jag skulle göra det utan musik.

Jag fick min diagnos på papper när jag gick i fyran så jag har vetat om den ganska länge ändå. I början tyckte jag att det var ett rent jävla helvete och jag hatade den så mycket men nu ser jag den som en superkraft. Utan min ADHD hade jag inte varit den jag är idag. Visst den har sina nackdelar ibland men ändå älskar jag den. Om jag ska vara helt ärlig så tror att om min mamma inte hade varit så positiv med min diagnos så hade jag nog fortfarande hatat  den än idag. När jag fick den lånade hon en massa böcker om just ADHD så att jag skulle förstå va det var och hur bra den egentligen var, och vilket grym superkraft jag har fått. Så tack så mycket för att du har lärt mig att den är grym med sina nackdelar och fördelar.

I guess that’s it for today, ses nästa gång byee

Jag kan inte svara på era komentarer än men jag ville bara säga att jag har sätt dom och jag blir jätte glad över dom så tack så hemsskt mycket

 

  • ADHD
  • Skola

Laddar kommentarer...