Två grupper som gör skillnad i en mörkare tid!

Efter att i flertalet år ägnat mycken tid och engagemang åt att motverka olika antidemokratiska rörelser på Twitter så gav jag upp. Det fanns inget längre som lockade med en ständigt växande förekomst av intriger, smutskastande, hat, hot och rasism som sällan eller aldrig modereras. Inte heller gav det någon form av personlig utveckling. Vilket, av någon anledning, känns mer viktigt ju äldre man blir. Åtminstone för mig.

Av den anledningen känns det otroligt uppfriskande och befriande att istället följa två nyare men oerhört viktiga grupper på Facebook som gör skillnad i en mörkare tid av Coronavirus och högerextrema krafter.

Därför vill jag börja med att rikta ett stort tack till gruppen #jagär2015 och alla ni som gett och ger en inblick i delar av era liv och vägen till att bli en del av Sverige. Lika upplyftande är det att läsa om alla som vigt stora delar av sina liv åt att hjälpa medmänniskor i nöd att komma tillrätta i det för många helt nya och okända landet. Berättelser som jag hoppas fler tar del av och då inte minst de som faktiskt inte har en aning om vilket jobb ni gjort, vad ni gått igenom och vad vi alla kan lära av det.

Tack alla ni i #Inteimittnamn – SD representerar inte mig som står upp mot rasism och de som inte förstår att de ställt sig bakom ett parti som utan tvivel är en fara för vår demokrati. Tack för att ni även värnar om att en god ton hålls i kommentarsfälten. Ett nog så viktigt initiativ för att det inte ska spåra ur och bli en pajkastande motsvarighet till grupper som står upp för SD.

Att få följa med på ett litet hörn i allas era resor, tankar, resonemang och vilja att förändra är i dessa tunga tider, där flertalet sörjer och kommer att tvingas sörja förlorade anhöriga i covid-19, ändå ett ljus i tunneln som behövs. Det kommer att komma en tid efter pandemin och det kommer att komma en avgörande tid där intolerans och invandrarfientlighet åter kommer att hamna högt på agendan. Då gäller det också att vi står enade och starkare än någonsin för att möta desinformation och propaganda med berättelser och fakta från verkligheten. Era berättelser.

Så, keep up the good work! Fortsätt på den inslagna vägen och jag är övertygad om att vi i en framtid kommer att få skörda frukten av ett, återigen, tolerantare samhälle. För vem kan egentligen stå emot den kärlek och visdom så många av er sprider? Inte jag i alla fall!

Laddar kommentarer...