Om förr hade varit nu!

I perioder lämnar jag helt nätets allt oftare aggressiva och nedlåtande kultur. Istället besöker jag bibliotek, läser böcker, skriver på en egen bok, går och handlar, äter god mat och umgås med mina nära och kära. Jag säger alltid hej till mina grannar, ler åt barnens ännu oförstörda och öppna sinne där de leker med varandra utanför mitt fönster och jag gläds också åt att människor av en mängd olika nationaliteter kan och brukar umgås och prata på torget intill.

För några dagar lämnade jag även den stad där jag bor för ett besök i huvudstaden. Självklart med respekt och avstånd till mina medmänniskor och efter att reserestriktionerna släppts. Besöket i Stockholm gav mersmak. Underbart väder, underbara vänner och en fantastiskt uppfriskande upplevelse överlag. Minnen som jag kan leva länge på. Hade jag lyssnat till eller trott på vad flertalet dagligen skriver på nätet om läget i Sverige hade jag naturligtvis inte vågat göra den resan.

Men inget av det, som många vill ge sken av sker precis utanför dörren, skedde. Vare sig här hemma eller i huvudstaden. Istället såg jag även i Stockholm människor med allsköns blandning av olika etniciteter som log, umgicks, badade och njöt av livet tillsammans. I det verkliga livet. Det liv som fler borde ta sig tid att upptäcka istället för att sitta inkapslade i den hårda retorikens bubbla. De som gärna hävdar att det var bättre förr, vad de nu menar med det.

För om förr hade varit nu så hade de ju inte kunnat förmedla den åsikten. Om förr hade varit nu hade inte internet funnits och då hade du inte heller kunnat läsa de ord jag skrivit här. Faktum är att det enda som hade varit bra, om förr hade varit nu, är att få sa detsamma då, eftersom de vid den tiden hade insett att det som hade hänt tidigare, hände på grund av att människor även då hade tyckt att det var bättre förr. Och det vet vi ju alla vad det ledde till.

 

#DetVarBättreFörr #DetSvenskaFolkhemmet #PerAlbinHansson #AndraVärldskriget

Laddar kommentarer...