Levande

Du var en fin vän, varm och klok och rolig, full av liv. Ingen har älskat livet så mycket som du, ingen av alla de människor jag känt. Jag tror du hade gett vad som helst för en enda dag till, jag tror det. Du levde verkligen.

I tolv år överlistade du sjukdomen, i tolv år envisades den med att komma tillbaka och till sist gick det inte mer, den tog dig. Du dog ifrån oss alla och vi saknar dig än, vi saknar dig.

Du kunde blivit bitter, kunde hatat alla som inte fått cancer vid 25. Och du hade nog dina dagar, du var ju inget helgon men ändå. Du gjorde livet till en fest, varje vardaglig fika vid köksbordet, varje möjlighet att fira. Du ville att vi skulle göra allt av våra liv, vi som var friska och hade chansen. Ta vara på era liv, sa du, ta vara på varann.

Det var så mycket du lärde mig, bara genom att finnas. Jag vill tacka dig för det, tacka för all glädje och kraft du så generöst bjöd oss andra på. Din smågalna humor, din integritet, din stora förståelse och tolerans för allt mänskligt.

Jag är ledsen att vi miste dig, glad att du var min vän.

  • Fuck cancer

Laddar kommentarer...