Har du koll på vad dina föräldrar gör på nätet?

Vafan är detta? röt hon med en ton som fick köksbordet att hoppa till. Det gjorde han själv med. Hans dotter hade hittat hans konto på Twitter. Hur han skulle ta sig ur detta visste han inte men instinktivt började han leta efter en trovärdig lögn. Samtidigt hade känslan stegrats på sistone att det bara var en tidsfråga innan någon nära bekant eller anhörig skulle upptäcka det. Men han kunde inte sluta. Trots att han visste att det han skrev var fel. Det var som ett beroende.

Så du menar att mamma och jag är födda att stå bredvid spisen och föda barn? Är du inte riktigt klok. Och vad är det här? Hon scrollade vidare på sin ipad och läste upprört de tweets som kom upp. Annie är en hora? Du borde gruppvåldtas ditt äckliga luder? Skjut alla invandare? Vad i helvete pysslar du med?

Han mötte hennes blick bara för att snabbt återgå till att stirra ner i kaffekoppen han höll krampaktigt i handen. På den korta tiondels sekunden hann han upptäcka att hennes svarta ögon och röda färg i ansiktet matchade hennes tonläge. Ja, vad fan pysslade han med, tänkte han skamset. Skulle han sitta kvar eller lägga benen på ryggen och fly? Det kändes som att en lögn inte skulle rädda situationen. Särskilt inte nu när han drabbats av tunghäfta och överhuvudtaget inte kom sig för att försvara eller förklara sig.

Att detta var värre än om Trolljägarna med Frida Boisen och Robert Aschberg i spetsen hade fångat honom på gatan rådde det inga tvivel om. Han kände hur svetten började rinna i ansiktet. Bara inte hans fru skulle få reda på detta, tänkte han när han hörde ett flämtande som inte var hans dotters bakom sig. Han snurrade runt och upptäckte en vitblek kvinna han knappt kände igen. Hans fru stod med gapande mun och stirrade på hans twitterfeed samtidigt som tårarna började vattna sig i ögonen.

Är det sant, det som står där? frågade hon och pekade på en specifik konversation. Har du skickat dickpics till okända kvinnor? snyftade hon. Det var ju det. Han hade öppet blivit anklagad för att ha skickat oönskade bilder till ett flertal för honom okända kvinnor och hade bara svarat med skrattemojis och någon plump kommentar om att hans organ väl måste ha varit det vackraste de sett. Med den upptäckten från hans fru, och nu även dotter, förstod han att det var kört.

En timma senare var han på väg till sin bror som erbjudit honom en fristad. Stämningen hemma hos frun och deras femtonåriga dotter hade inte oväntat blivit ohållbar. Han tänkte på alla de samtal och föreläsningar han haft för sin dotter om att vara försiktig på nätet. Du anar inte hur många sjuka män det finns därute, hade han sagt till henne.

Nu visste han att det var sin pappa hon skulle ha på näthinnan när hon tänkte på just den biten. Sannolikt skulle hon inte kunna släppa denna besvikelse på länge. Hennes egen far var ett svin. En kvinnohatande typ som tog sig friheter att skicka bilder på sitt könsorgan till okända kvinnor. Ett perverst as. Han insåg där och då varför världen såg ut som den gjorde. Tyvärr hade han även insett att han själv varit en del i ett sedan urminnestider kvinnoförtryckande patriarkat. Han hatade sig själv.

Vad som återstod nu var att bestämma sig för att ändra på detta faktum eller fortsätta sjunka djupare än han redan sjunkit. När han tänkte på sin dotter och hur mycket hon betydde var valet enkelt. Frågan var bara om han skulle kunna reparera skadan inom överskådlig tid?

 

Obs! Detta är en påhittad historia.

Laddar kommentarer...