Ett meningsfullt liv

När ångesten slår klorna i mig har jag svårt att reda ut begreppen med mig själv. Jag vill bli arg på någon för att få ur mig en massa känslor. Och under vreden ligger alltid en stor smärta som jag inte orkar med, inte vill kännas vid. Det är lättare att vara arg än att vara ledsen.

Mina vänner är otroligt viktiga för mig. Just nu omvärderar jag ett par gamla vänskaper, funderar på vad jag ger och vad jag egentligen får i utbyte. Jag har känt mig så arg och besviken på de här människorna ett tag. Jag vill inte må så. Det gör ont när människor sviker när man har det tungt.

Jag vet att nån som läser vill säga åt mig att släppa fram smärtan istället för att vara arg och gläfsa åt olika håll och jag önskar att jag kunde det. Men det är som att något inom mig gått i baklås och så blir jag sur och ilsk istället. Missnöjd.

Jag behöver mina vänner just nu och ett par gamla vänner är verkligen urusla på att höra av sig. De ber alltid om ursäkt och det är ju bra, men det är inte ursäkter jag behöver just nu. Vi har känt varann så länge, jag vill inte förlora dem men de finns inte för mig och det gör ont.

Jag har en nära anhörig som är dement och som blir allt sämre. Som försvinner in i dimman steg för steg inför våra ögon. Det är nog det mest smärtsamma jag upplevt, och då har jag ändå varit med om ett och annat. Ibland, särskilt om jag inte kan sova på natten, får jag ångestattacker och vill slå åt alla håll. Är arg på alla. Och egentligen är det ju livet jag är arg på. Demensen. Min egen sjukdom som komplicerar situationen.

Jag skriver inte det här för att få medkänsla eller uppmärksamhet (det finns alltid märkliga människor som tror det). Jag skriver för att jag behöver skriva av mig. Och för att det är viktigt att belysa den här delen av livet också. Allt i livet måste få finnas. Även det som skaver och är obekvämt.

Till sist vill jag bara säga att mitt liv är mycket meningsfullt mitt i eländet. Jag är behövd, tagen i anspråk. Det finns människor som älskar mig och människor som tycker om mig. Jag får skriva och publicera mig. Och även om mina framsteg sker med babysteps är de ändå framsteg. Mitt liv är meningsfullt. Så sammansatt är livet. Det tyngsta kan gå hand i hand med mening och framsteg.

  • Mening
  • Psykisk ohälsa
  • Psykologi

Laddar kommentarer...