Du förtjänade bättre

En gång var vi vänner du och jag. Det är många år sedan nu, men det händer att jag tänker på dig, undrar. Du var inte alls som vi andra, liksom vuxnare, spanade inte in killar i parallellklasser utan vuxna män. Du visade mig din dagbok, vi var i Strömstad då. På en sida var en medelålders skådespelare intejpad. Jag förstod ingenting. Vi var 14.

Första gången du nämnde nån kändis du blivit vän med tänkte jag att det lät ju lite märkligt, men vem vet? Konstiga saker händer ibland. Men med åren växte skaran, det var prinsar och världsstjärnor, te i Buckingham Palace. Det blev för mycket. Du klippte dig som lady Di, blonderade ditt mörka vackra hår. Vi tappade bort varann.

Och egentligen blev det aldrig så att vi hittade kontakten igen. Jag hörde att du blvit sjuk, cancer, det är några år sedan. På långt håll följde jag ditt tillfrisknande, nya framtidsplaner och sedan återfallet. Du är död nu, ville inte gå igenom en behandling till och det var som det var.

Men jag tänker på dig ibland, dina vassa kommentarer, hur vi flamsade, vilka goa kompisar vi var en gång. Du var värd bättre än såhär. Du var värd din omstart, din framtid.

  • Fuck cancer
  • vänskap

Laddar kommentarer...