Del 2…hur gick det i fotbollsmatchen?

Och här kommer debaclet:

Vi fick åka buss till matchen. Bara det hade vi aldrig gjort tidigare. Vi var inte ett ordinarie C-lag, utan hade fått kalla in några som inte var med så ofta. Vi hade A-lagsstället med oss och när vi kommer fram i skogsgläntan i Hjo, Norra Fågelås, möts vi av affischer…”Se oss möta division 3-laget Trollhättan i DM, entré 30 kr”

Herregud! Jag hade aldrig spelat fotboll inför någon som betalat. Det tror jag ingen av oss hade. Möjligen vår målvakt som var med idag, han var reserv i A-laget och vår starkaste pjäs för dagen.

Vi gick in i omklädningsrummet för att byta om. Efter en stund kom domaren in för att kolla våra skruvdobbar. Det var lugnt, men en sak som i efterhand är riktigt rolig är att en av våra spelare sa:

-Inga nickbollar på mig idag, jag är så jävla bakfull!

Den minen från domaren!

Vi värmde upp i A-lagets dräkter och såg jäkligt proffsiga ut. Publiken började strömma till.

I just den här DM-turneringen så testade de två nya saker. 1. En straff för varje division som skiljde innan matchen började. 2. Ingen offside.

Matchen började alltså med tre straffar för Norra Fågelås. De satte två och publiken jublade såklart. Vi låg under med 0-2 redan innan matchen startat.

Sen gick det käpprätt åt helvete för oss. Det här med att spela utan offside var ingen succé för oss och innan det hade gått tio minuter stod det 0-5. Publiken var lyriska, de jublade!

Men i takt med att målen rullade in avtog jublet. Publiken, motståndarna, domaren…alla insåg de att vi inte var ett division 3-lag.

Vi förlorade med 0-13.

De hade sitt A-lag som kämpade i toppen av div 6. Vi hade ett på gränsen till ett D-lag.

En spelare sa till mig: ”Vad fan, har ni B-laget eller?”

-Nja, svarade jag, mer ett C eller D-lag.

Alla skällde på oss. Domaren, publiken, motspelare, busschauffören…och jag vet faktiskt inte hur efterspelet blev. Norra Fågelås borde ha kontaktat Västergötlands FF för att reda i det. Är fortfarande lyckligt ovetande, men TFK gick i alla fall upp i division 2 den säsongen.

Själva var vi ju bara TFK C/D. Vi var inte i form den dagen, men gudarna ska veta att vi som var med aldrig kommer att glömma matchen!

Vår målvakt var bäst i den här matchen när vi förlorade med 0-13.

Laddar kommentarer...