Vad kan vi lära av Jonas Sjöstedts avgång?

När nu Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt meddelat sin avgång träder en ganska samstämmig syn fram på sociala medier. Han kommer att bli saknad av många. Från vänster till höger. Ett tecken på att hans jordnära personlighet gjort intryck som få och som utan tvivel varit en starkt bidragande orsak till Vänsterpartiets framgångar.

Vad man kan hoppas på är att fler partiledare och politiker kunde ta till sig lite mer av detta vinnande koncept. Inte för respektive parti eller framgångs skull utan för allas vår skull. Vi behöver fler Jonas Sjöstedt i politiken och vi behöver fler Jonas Sjöstedt i vardagslivet.

Vad jag tar med mig av den tid han gett som en av alla våra folkvalda är den okonstlade framtoning och medmänskliga värme han förmedlat och som gått rakt igenom TV-rutan när han talat. Själv hade jag förmånen att få träffa och lyssna till honom live i höstas. Ett möte jag bland annat beskrev så här i en krönika som du hittar länk till i slutet.

Faktum är att jag stundtals föll in i känslan av att jag satt och lyssnade till en god väns vettiga argumentation i vardagsrummet

Det är precis det jag kommer att sakna. Kompisen i riksdagshusets debatter. Politikern som inte lät politiken förändra personen. En nog så viktig egenskap i en tid där politikerföraktet bara tycks växa. Så, lär av personen Jonas Sjöstedt. Det kostar inget och det är heller inte farligt att bli respekterad och omtyckt även av meningsmotståndare.

https://spraca.se/samhallsdebatt/nar-vansterpartiets-jonas-sjostedt-kom-till-svenljunga/

Laddar kommentarer...