Ett liv

Eric ja. Eric föds i New York i slutet av 1913. Hans pappa heter Herman och har varit i Amerika i tio år. Herman jobbar på Telephone Co. Mamma Matilda tar hand om hem och barn och hon är inte sysslolös. År 1915 och 1916 får Eric två yngre bröder. Alla tre pojkarna har alltså sina småbarnsår under första världskriget och spanska sjukan. Man kan ju bara tänka sig hur Herman och Matilda måste ha oroat sig för sina barn och deras framtid.

Matilda dör 1934, hon hinner inte ens fylla 50. Då har Eric redan gått till sjöss, han börjar som mässpojke och arbetar sig uppåt. Hans jobb tar honom till Europa och Latinamerika, bara som exempel. Hemma i New York gifter Herman om sig efter ett år som änkling. Hans nya fru är en änka från Jämtland och Queens, Wilhelmina. Hennes man har varit död i två år och dottern har flyttat hemifrån, hon jobbar som stenograf. Med sig i boet har Wilhelmina en son i Erics ålder.

Åren går och Eric seglar på de sju haven. England och Tyskland, Brasilien och Kuba. År 1941 blir han inkallad, han tjänstgör i armén. När han kommer tillbaka från kriget, 1946, har hans far hunnit dö.

Eric tar ut en äktenskapslicens 1954. Lilly heter kvinnan som är medsökande, men mycket mer vet vi inte om denna förening. Kanske blir det ett bröllop, kanske barn? Kanske inte. Eric dör i Brooklyn, New York i februari 1984.

  • Emigrantliv
  • Gamla Sverige

Laddar kommentarer...