Sist ut i ämnet fakekonton – Centerpartiets företrädare!

Så har vi då kommit fram till det sista partiet i ämnet fakekonton bland politiska företrädares följare på Twitter. Ett kapitel som ska bli skönt att lägga bakom då det inte varit någon upplyftande uppgift. En uppgift jag förvisso tagit på mig själv men som borde vara av intresse i stort. Inte minst då detta är och varit ett stort samtalsämne länge nog. Allra helst vad det gäller trollkonton som härjar fritt.

Att det förekommer stor aktivitet av konton som inget hellre vill än att förstöra demokratiska samtal finns det många som kan vittna om. Något som även gäller på Facebook och som journalisten Magda Gad varit senast ut med att bekräfta. Så pass att hon numera valt att begränsa sitt deltagande på just det forumet.

Även på Twitter har flertalet namnkunniga likväl som viktiga aktörer valt att sluta eller skrämts bort av olika anledningar. Men det är en annan historia. Nu till de sju företrädarna för Centerpartiet och den procentuella andel fakekonton de bedöms ha som följare enligt sökmotorn Spark Toro. En sökmotor du hittar här https://sparktoro.com/tools/fake-followers-audit.

 

Annie Lööf, Partiledare, 61,8%.

Fredrick Federley, EU-Parlamentariker, 48,9%.

Emil Källström, Ekonomisk- politisk talesperson, 25,9%.

Anders W Jonsson, Förste vice partiordförande, 23,8%.

Martin Ådal, Arbetsmarknadspolitisk talesperson, 21,6%.

Jonny Cato, Talesperson för migrationsfrågor, 19,3%.

Kerstin Lundgren, Utrikespolitisk talesperson, 17,7%.

 

Med en snittsiffra på 31,28% placerar detta Centerpartiet på plats nummer 5 i denna lista. En lista som toppas av Sverigedemokraterna med ett snitt på avrundade 39% följt av Moderaterna med 36%. En tiondels procent under M hamnar så Socialdemokraterna medan Kristdemokraterna tar fjärde plats med sina 34%. Med 30% i snitt kommer så Vänsterpartiet som nummer sex efter tidigare nämnda Centerpartiet på femte plats.

Kvar återstår då bara Miljöpartiet som hade ett snitt på 25% och Liberalerna på avrundade 22%. Vilket innebär att de två partier som balanserade på fyraprocentsspärren i valet också hade minst förekomst av fakekonton hos sina företrädare. Något det kan finnas flera orsaker till och som jag överlåter till dig att spekulera vidare i så länge.

För dig som känner till spraca.se behöver jag knappast påminna om att det aldrig kommer att förekomma några fakekonton här överhuvudtaget.

Laddar kommentarer...