Moderata företrädares följare – Över 30% fakekonton!

Att följa olika strömningar på nätet kan vara både intressant och lärorikt. Men det kan också vara rent ut sagt deprimerande. Inte minst det faktum att det på Twitter förekommer alltmer anonyma troll och konton som gör allt de kan för att störa och förstöra. Något jag skrivit om tidigare i de båda nedanstående inläggen.

https://spraca.se/samhallsdebatt/trollkonton-en-epidemi-som-behover-isoleras/

https://spraca.se/samhallsdebatt/hur-kommer-man-undan-trollfabrikernas-troll/

De senaste åren har jag även reagerat på att moderata företrädare ständigt legat i topp på den så kallade Twittertoppen. Något bland annat den moderate riksdagsmannen Jan Ericson i Ubbhult ofta skrutit om.

Hur det är möjligt att ett parti som tappar i opinionen överlag men inte tycks förlora i popularitet på nätet kan nog ha många förklaringar. Kanske spelar det faktum in att just dessa moderata företrädare följs av en stor skara fakekonton, kanske inte. Men vid en snabbkoll så ser det i dagsläget ut så här för några av de mer tongivande moderata aktörerna på Twitter.

 

Hanif Bali, Riksdagsman, följs av hela 62,4% fakekonton.

Johan Forssell, Rättspolitisk talesman 34,2%.

Henrik Sundström, Moderat region- och kommunalpolitiker 33,8%.

Benjamin Dousa, Förbundsordföranden för Moderata Ungdomsförbundet 33,4%.

Jan Ericson, Riksdagsman 32,5%.

Lars Beckman, Riksdagsman 30,9%.

Elisabeth Svantesson, Ekonomiskpolitisk talesperson 26,4%.

Om du undrar hur det ser ut hos övriga partier så kommer detta att följas upp vad det lider. En sak är dock säker. På spraca.se kommer detta aldrig att händaGå med du också och upptäck en av många fördelar med ett trollfritt forum.

Obs! Vill du själv kolla upp eventuell förekomst hos olika konton på Twitter kan du göra det här https://sparktoro.com/tools/fake-followers-audit

Laddar kommentarer...