Miljöpartiets företrädare på Twitter – “Bara” 25% fakekonton.

Visst är det väl ändå tragiskt när man kan skriva “bara” i ett ämne som rör fakekonton på Twitter och som handlar om att en fjärdedel av ett partis företrädares följare bedöms vara just fake? Men faktum är att man blir lätt euforisk när resultatet inte ser lika illa ut hos alla partier. Samtidigt som dessa 25% faktiskt var nästan tre procent högre än hos Liberalerna. Grattis till Liberalerna!

Tilläggas bör att detta, som jag nämnt i tidigare inlägg, inte är någon vetenskapligt säker metod. Men det är en indikation. En indikation att det just på Twitter kan förekomma och förekommer mycket egendomligheter. För att inte tala om de oegentligheter som erbjuds och som de ansvariga inte anstränger sig nämnvärt för att göra något åt.

Kanhända kommer jag i en framtid att återkomma till fler tråkiga effekter och strömningar på bland annat ovan beskrivna forum. Men låt oss återgå till de sju företrädarna för Miljöpartiet och de resultat som framkom via sökmotorn Spark Toro. En sökmotor som du hittar här nedan.

https://sparktoro.com/tools/fake-followers-audit

Isabella Lövin, Språkrör för MP och Biståndsminister i Regeringen, 39,1%.

Per Bolund, Språkrör för MP och bl.a Bostadsminister, 32,5%.

Pär Holmgren, EU-Parlamentariker, 30,2%.

Karolina Skog, Ekonomisk- politisk talesperson, 21,5%.

Lorentz Tovatt, Klimat- och energipolitisk talesperson, 20,4%.

Amanda Lind, Kultur- och Demokratiminister, 17,5%.

Åsa Lindhagen, Jämställdhetsminister, 16,1%.

Återstår gör nu endast Centerpartiet vars resultat kommer att redovisas under söndagen. Om du följt dessa små redovisningar återstår frågan om du blivit klokare eller bara mer förvirrad? För egen del är detta trots allt något som både intresserar och skrämmer. Då tänker jag självklart inte enbart på förekomsten av fakekonton utan mer på hur dessa kan användas.

Att det inte finns någon tydlig gräns för hur många konton du som privatperson (eller organisation) kan starta upp är dock det största bekymret. Något vi på spraca.se sett till att undanröja alla möjligheter för. Hos oss är det alltså en garanti för att ingen kommer att kunna skapa mer än ett enda konto med egen verifierad identitet.

Här nedan följer de tidigare genomgångna partiernas företrädare i ämnet fakekonton.

M:  https://spraca.se/bildning/moderata-foretradares-foljare-over-30-fakekonton/

SD: https://spraca.se/bildning/trenden-med-fakekonton-fortsatter-med-sd/

V:  https://spraca.se/bildning/farre-fakekonton-bland-foretradare-for-vansterpartiet/

KD: https://spraca.se/bildning/hog-forekomst-av-fakekonton-aven-hos-foretradare-for-kd/

S:   https://spraca.se/bildning/fakekonton-hos-socialdemokrater-topp-tre/

L:   https://spraca.se/bildning/lagsta-forekomsten-av-fakekonton-hittills-hos-liberalerna/

Laddar kommentarer...