Lägsta förekomsten av fakekonton hittills – Hos Liberalerna!

Kanske beror det på att Liberalerna i dagsläget är det minsta partiet, kanske inte. Men att förekomsten av så kallade fakekonton, eller Fake Followers som sökmotorn Spark Toro benämner det, är lågt hos liberala företrädare på Twitter råder det inga tvivel om. Hela 16% lägre än hos Sverigedemokraterna som just nu ligger i topp på den mindre smickrande listan. Vill du själv kolla av olika aktörer så har du länken till nämnda sökmotor här https://sparktoro.com/tools/fake-followers-audit.

Som jag tidigare berört så är ett av kriterierna för att ett konto ska bedömas som fake att det har varit inaktivt en längre tid. Något som skulle kunna vara ett tecken på att ett flertal konton av någon anledning ligger vilande och vaknar upp inför exempelvis ett stundande val. Vilket i så fall skulle kunna betyda att det handlar om påverkanskonton och att dessa i sin tur inte ser Liberalerna som ett hot. Beroende på vem som i så fall ligger bakom dessa eventuella påverkanskonton, vill säga.

Här nedan kommer de sju utvalda liberala företrädarna och det procentuella utfallet på respektive persons konton.

Gulan Avci, Riksdagsledamot och ordförande för liberala kvinnor, 29,7%.

Roger Haddad, Skolpolitisk talesperson, 26,9%.

Fredrik Malm, Utrikes- och migrationspolitisk talesperson, 25,1%.

Robert Hannah, Integrationspolitisk talesperson, 21,9%.

Johan Pehrson, Rättspolitisk talesperson, 18,8%.

Joar Forssell, Riksdagsledamot, 18,4%.

Romina Pourmokhtari, Förbundsordförande LUF, 17,5%.

Tidigare undersökta företrädare och partier hittar du länkar till i nedanstående inlägg i ämnet. Återstår gör nu alltså bara Miljöpartiet och Centerpartiet, vilka kommer att redovisas under helgen.

https://spraca.se/bildning/fakekonton-hos-socialdemokrater-topp-tre/

Laddar kommentarer...