Inför allas blickar del 4

12: Koppla av.

Lättare sagt än gjort tänker du? Här finns några bra övningar:

 3 tips på hur du kan vända stress till lugn

13: Överdriv inte publikens reaktioner.

Det kommer alltid vara någon i publiken som tar upp sin telefon eller gäspar. Vissa människor är alltid uttråkade eller trötta och dessa publikreaktioner har inte något att göra med dig personligen.

14: Undvik att prat för snabbt.

Att prata snabbt under ett tal stör ditt andningsmönster. Om du pratar för snabbt kommer du att andas mindre och andnöd kommer lättare att göra dig panikslagen. Öva på att tala saktare och du kommer automatiskt bli mycket mer lugn och avslappnad.

15: Dra nytta av energin från din nervositet.

Lär dig att kanalisera din nervösa energi till positiv energi. Att vara nervös skapar adrenalin och den kan du använda för att ge en energifylld presentation. Många duktiga talare anser att nervositeten till och med är nödvändig för att lyckas väl på scenen.

16: Gör vad som krävs

Ta ett beslut om att du vill lära dig att tala inför publik och vara villig att göra det som krävs. Det tar tid att lära sig nya saker men många kan intyga vikten av att utmana och bli av med denna rädsla.

17: Meditera några minuter om dagen

Meditation kan rensa huvudet från negativa tankar.

Länk till hemsidan:

(https://www.foretagande.se/personlig-utveckling/24-tips-for-att-minska-din-talarskrack-radsla-fobi-for-offentliga-tal )

Sammanfattningsvis kan vi se att det är väldigt vanligt att känna ett starkt obehag över att hålla tal inför människor, men vi kan också se att det finns många lösningar för att träna bort det. Vi har fått lite hjälp av privatpersoner här ovan och sen fick vi lösningar i Furmarks artikel och den jag hittade på egen hand.

Så varför tycker man att det är så jobbigt? Jag skulle vilja säga att det i grunden handlar om att man blir utsatt och sårbar, samtidigt som man får allt fokus riktat mot sig. Men det kan nog vara olika från person till person.

 

Tack såååå mycket för all hjälp har verkligen kommit till nytta 🙂

 

 

Laddar kommentarer...