Hög förekomst av fakekonton även hos företrädare för KD.

Det råder inga tvivel om att förekomsten av fakekonton på traditionella sociala medier är en aldrig sinande källa. Dock en tragisk sådan. Men har man satt båten i sjön är det bara att ro den i land. Varför jag kommer att fortsätta redovisa denna farsot, bland många, tills jag har kollat upp sju företrädare för varje riksdagsparti på Twitter. Detta för att få en överblick på hur det ser ut i stort i just detta specifika fallet.

I mitt tidigare inlägg i ämnet nämnde jag olika kriterier som tillgängliga sökmotorer läser av och som alltså hamnar under benämningen fakekonton. Att en av dessa handlade om inaktiva konton väckte för en stund tanken att det i många fall skulle kunna handla om samma konton som dyker upp hos höger- likväl som vänsterrepresentanter. Påverkanskonton som i värsta fall ligger i slummer tills det är dags att väckas till liv inför exempelvis stundande val. Kanske något för någon redaktion med resurser att ta en liten titt på?

Hur som haver, här kommer listan på de sju utvalda representanterna hos Kristdemokraterna och den procent fakekonton sökmotorn Spark Toro bedömde att deras följare bestod av. Länk till sökmotorn hittar du här 👇

https://sparktoro.com/tools/fake-followers-audit

 

Ebba Busch-Thor, Partiledare, 54,9%.

Sara Skyttedal, EU-Parlamentariker, 46,3%.

Lars Adaktusson, Utrikespolitisk talesperson, 33,7%.

Johan Ingerö, Policyansvarig i KD:s partiledarstab, 33,3%.

Evin Badrniya, Andre vice ordförande KDU, 29.8%.

Andreas Carlson, Riksdagsledamot och Gruppledare, 22,7%.

Jakob Forssmed, Ekonomisk politisk talesperson, 22,5%.

 

Resultatet för dessa sju kristdemokrater ger ett snitt på 34% vilket placerar dom på en mindre smickrande tredje plats efter ledande sverigedemokrater på 39% och moderaterna som innehar andra platsen med 36%. Vänsterpartiet, vars snitt låg på 30% ligger därmed på en fjärde plats. Som om detta var en tävling och inte en sorglig utveckling i sig.

De tidigare inläggen i detta ämne hittar du här 👇

https://spraca.se/bildning/moderata-foretradares-foljare-over-30-fakekonton/

https://spraca.se/bildning/trenden-med-fakekonton-fortsatter-med-sd/

https://spraca.se/bildning/farre-fakekonton-bland-foretradare-for-vansterpartiet/

Laddar kommentarer...