Fakekonton hos socialdemokrater – Topp tre!

Som parti nummer fem på denna mindre vetenskapliga undersökning angående förekomst av fakekonton hos politiska företrädares följare på Twitter har turen, eller oturen, kommit till Socialdemokraterna. Sökmotorn som används för att läsa av huruvida dessa företrädares följare bedöms vara fake eller inte är som vanligt Spark Toro, till vilken du hittar länken här nedanför.

https://sparktoro.com/tools/fake-followers-audit

De tidigare redovisade partierna hittar du i slutet av detta inlägg med Moderaterna som första parti, följt av Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna.

Att förekomsten skulle vara hög även hos Socialdemokratiska företrädare var väl inte helt oväntat. Inte med tanke på hur det sett ut hittills. Orsakerna kan, som jag berört i tidigare inlägg i denna lilla serie, vara många till varför en så stor mängd konton bedöms vara just fake. Vad jag också tagit upp tidigare är att detta problem inte borde existerat överhuvudtaget och lätt hade kunnat undvikas med hårdare krav på identifikation vid skapande av konton.

Men låt oss återgå till de sju utvalda företrädarna för Socialdemokraterna. Jag kan, som rubriken redan avslöjat, nämna att snittet på dessa sju placerade S tätt bakom M med endast en tiondels procent lägre förekomst av fakekonton. Högst förekomst är det fortfarande hos de sverigedemokratiska företrädarna och så här långt lägst hos Vänsterpartiet. Något Liberalerna kommer att ändra på och som kommer att redovisas härnäst.

Annika Strandhäll, Riksdagsledamot, 45,6%.

Ardalan Shekarabi, Socialförsäkringsminister, 45,0%.

Morgan Johansson, Justitie- och migrationsminister, 42,5%.

Anna Ekström, Utbildningsminister, 38,9%.

Mikael Damberg, Inrikesminister, 35,9%.

Ann Linde, Utrikesminister, 22,6%.

Lena Hallengren, Socialminister, 22,4%.

Som utlovat följer här nedan de tidigare inläggen.

Moderaterna: https://spraca.se/bildning/moderata-foretradares-foljare-over-30-fakekonton/

Sverigedemokraterna: https://spraca.se/bildning/trenden-med-fakekonton-fortsatter-med-sd/

Vänsterpartiet: https://spraca.se/bildning/farre-fakekonton-bland-foretradare-for-vansterpartiet/

Kristdemokraterna: https://spraca.se/bildning/hog-forekomst-av-fakekonton-aven-hos-foretradare-for-kd/

Laddar kommentarer...