Att släktforska verkar otroligt spännande.

Det vill säga om man hittar något intressant. Men nog blir man lite sugen på att rota i det som ligger bakom det man själv minns och upplevt. Jag menar, nog borde det väl ändå vara mer upplyftande än att, som jag, fördjupa sig i mer destruktiva strömningar på nätet som fake- och trollkonton?

Det som får mig att bli än mer lockad av tanken är de gräv och otroligt väl berättade historier som Eva-Lena Bengtsson skriver om här på spraca.se. Kanske kan det locka fler att ge sig på detta ämne, kanske kan det locka även dig som redan släktforskar att dela med dig på detta forumet av det du själv hittat. För att inte tala om hur viktig vår historia är att förmedla till de som växer upp idag. Ja, även vi som börjar komma till åren kan behöva påminnas om att vi har det rätt bra mot hur det var för bara hundra år sedan.

Oavsett vad så tycker jag att du ska ta dig tid att läsa och inspireras av det Eva-Lena hittat i sina led och som du hittar mer av genom att skriva in hennes namn i sökrutan längst upp. Här nedan får du några smakprov att börja med. Trevlig läsning 😉

https://spraca.se/kvinnokraft/vart-greta-tog-vagen/

https://spraca.se/jordnara/om-frank-och-johanna/

https://spraca.se/jordnara/daniels-familj/

Laddar kommentarer...