ADHD ur andras perspektiv.

I skolan är jag den tjejen som allt som oftast sitter ensam med hörlurar i. Många ser mig nog som annorlunda, högljudd, någon som sticker ut från mängden. Så vad är det egentligen som gör att jag sitter med lurarna med musik i dag in och dag ut. Det beror på min ADHD.

Lite kort om Adhd så att ni förstår vad det är. Att ha ADHD innebär att man har lite svårare att koncentrera sig, vara uppmärksam, sitta stilla eller helt enkelt vara lugn. Det skiljer sig så klart från person till person. Men det är några utav dom sakerna som man har gemensamt. Enligt dom flesta experterna kring Adhd så har 3-6 % skolbarn adhd, alltså 1-2 per klass. Adhd syns inte mer än att det kan synas på någons beteende. Om man googlar så är ADHD en av dom vanligaste diagnoserna i världen

Som åskådare till ADHD kan det nog vara jobbigt, enligt mina kompisar så är min ADHD det dom gillar bäst med mig. Utöver koncentrationssvårigheterna så förstärker min ADHD min kreativa och spontana sida, mina aktiva egenskaper. Som exempel skulle jag aldrig kunna fixa att bli läkare, restaurang servitris, eller nagelstylist, då det är väldigt mycket stress i yrkena och det är väldigt mycket sitta stilla och plugga. Där av går jag bygg, delvis för att det blir praktiskt arbete både i skolan och ute sen och arbetsuppgifterna varierar väldigt mycket. Sen kan det funka för andra att gå restaurang men inte för mig.

I skolan kommer nog ADHD dragen fram mer, men det är nog inte något som andra tänker på. Till exempel kan det underlätta att koncentrera mig om man stänger ut alla ljud med musik, eller får gå och sätta sig på en lugn plats. Jag går med musik i lurar för det mesta, om jag inte har musiken i hörlurar har jag den på högtalare. Jag behöver ha musik för att orka med skolan, med tanke på den stress nivån som finns i skolan.

En film om ADHD om man vill titta viadre https://attention.se/npf/adhd/

 

 

Laddar kommentarer...